Na kritiek op regels gemeentebestuur voor horeca reageert ook uitbater wijnbar: "Ze maken ons dood"

Sven Mues

Ook Sven Muës, uitbater van wijnbar God Zei Drank in Boutersem, is niet te spreken over de gang van zaken in de gemeente. De regel bepaalt er immers dat horecazaken om 22 uur de muziek moeten afzetten en sluiten om middernacht. De uitbater van De Pomp ging hierover al praten met burgemeester Chris Vervliet (cd&v) maar ving bot. “Dan hebben we het nog niet gehad over alle andere maatregelen en regels waardoor je een zaak niet meer kan runnen zonder failliet te gaan”, reageert Muës.

Sven runt sinds 2015 wijnbar God Zei Drank in Boutersem maar ook hij klaagt dus over de huidige samenwerking met het gemeentebestuur: “Nochtans organiseren we al lang events waar nooit een probleem over was, integendeel de buurtbewoners kwamen altijd meegenieten.”

Dat is intussen anders. “Ik wilde een Après-Ski fuif organiseren maar moest drie maanden wachten vooraleer ik hier een goedkeuring voor kreeg. Bovendien moest ik 4 meter vrijhouden zodat de hulpdiensten door konden, de straat is maar 4,5 meter breed, hoe kan ik dan nog tenten opstellen? “

Wurgende regels

Volgens de wijnliefhebber zijn de regels wurgend voor elke zelfstandige die nog iets wil doen in de gemeente. “Eerst was er corona, daarna werd de straat voor ongeveer een jaar afgesloten en dan krijg je de meest waanzinnige maatregelen opgelegd, ik moest bijvoorbeeld zakken over de gasflessen trekken om iets te mogen organiseren. Daarenboven moesten we dan de muziek afzetten om 23 uur, het recente evenement in de gemeente met optredens kan wel doorgaan tot 2 uur in de ochtend, dat moedig ik ook aan want ik heb het zelfs gesponsord. Als je regels oplegt, moeten die voor iedereen gelden. Als ik zie dat een avond de straat afsluiten voor ons event niet kan, word ik daar moedeloos van. Vroeger kon alles en waren er leuke evenementen, het dorp leefde, vandaag wordt dat moeilijker met alle regeltjes.”

Doodsteek voor eenieder

Hoe dan ook vindt Sven dat de huidige beperkingen de doodsteek zijn voor eenieder die iets wil organiseren in Boutersem. “Wie nog iets wil organiseren onder deze voorwaarden is eraan voor de moeite. Je geraakt gewoon niet meer uit je kosten, huur maar eens een artiest in en/of een dj en dan moet je stoppen om 23 uur, hoe kan je dit als bestuur verantwoorden?”

Lees gratis verder in onze app

Download gratis onze app om dit artikel verder te kunnen lezen,
beschikbaar voor Android en iOS.

Download in de App Store Ontdek het op Google Play

Lees meer over