Equipark Boutersem is de nieuwe naam van het paardensportterrein

De piste kan afgehuurd worden
Via een poll is er een geschikte naam gevonden voor het paardensportterrein op de vroegere voetbalterreinen van Verbroedering Boutersem. Het werd Equipark Boutersem.

Drijvende kracht hierachter is Henk Clabots, die al jaren met andere paardeneigenaars een jumpingwedstrijd langs de Kerkomsesteenweg organiseerde. Dit gebeurde op gras, maar dat is niet de ideale ondergrond voor paarden. Daardoor nam ook het aantal deelnemende paarden de laatste jaren af. Henk ging aankloppen bij het gemeentebestuur voor een geschikt terrein. Dat kwam er pas toen Verbroedering Boutersem er vijf jaar geleden mee kapte.

Het terrein heeft een lengte van 110 meter en is 35 meter breed, waardoor het een grote paardenpiste is. Team Bost is mee op de kar gesprongen en gaat op het terrein naast de paardenpiste een eventingparcours maken. En links van de paardenpiste is hondenvereniging Hundo actief. Zo komen verschillende Boutersemse verenigingen aan hun trekken op de voormalige voetbalterreinen.

Sinds verleden week onderging het terrein reeds een volledige metamorfose. (foto Bart Dusart)  De terreinen kunnen nu afgehuurd worden om te trainen.

Lees meer over