Don Petrol: geen bikerscafé maar een gezellige juke joint

18 november 2019 | 21u21 | Gepost door redactie
Don Petrol: geen bikerscafé maar een gezellige juke joint
Op donderdag 21 november 2019 openen Bart Reweghs en Hans Meus officieel de deuren van ‘Don Petrol’, een nieuw (horeca)concept in Tielt-Winge, ‘op den berg aan de kerk’.
Het bericht Don Petrol: geen bikerscafé maar een gezellige juke joint verscheen eerst op Leuven Actueel.

Bart Reweghs en Hans Meus hebben zich enerzijds gebaseerd op het aangrijpende levensverhaal van ene Don Petrol, een vergeten legende uit de streek, en anderzijds op de sfeer van de juke joints uit eind 19e eeuw in het zuidoosten van Amerika. “Een juke joint was een plaats waar mensen samen kwamen om zich te amuseren op goede muziek”,  zeggen Bart en Hans. “Mensen hebben immers altijd vertier gezocht, zelfs in de prehistorie kroop men al samen in een hol om tekeningen te maken op de muur. Wij volgden voor de muziekstijl de smaak van Don Petrol en kozen voor blues, vroege rock-n-roll, boogiewoogie, roots, bluegrass, en afgeleiden. Stil blijven zitten wordt moeilijk.”

Het interieur is een gezellige mix van oud garagemateriaal, retro hebbedingen, hout en roest. “We wilden een soort van clubhuis-sfeer creëren, waar iedereen welkom is en zich op zijn gemak voelt. Ook kinderen zijn welkom bij Don Petrol.”

Zelf noemen Bart en Hans het ‘horeca 2.2’, een concept waarmee ze vernieuwend uit de hoek komen door enerzijds een origineel zelfbedieningsconcept te bedenken en daardoor ook een heel ongedwongen sfeer te creëren. Je beslist zelf hoe snel het gaat: neem je je tijd of mag het vooruit gaan? Blijf je zitten of loop je eens rond?

Op de kaart

Wat je er kan eten is ook Amerikaans getint, Don Petrol vertoefde immers een belangrijk stuk van zijn leven in de States. Jukebox Fingerfood, Burgers & Wheels (met de echte sauzen en relishes uit Amerika) en enkele dessertjes. Maar niets moet, je kan er ook terecht om gezellig iets te drinken, waarbij Bart en Hans ook het ‘don’t drink and drive’ verhaal voorzien: 4 alcoholvrije bieren prijken bovenaan de drankenkaart.

“Binnen enkele weken is onze Don Petrol-app ook klaar, met onder andere een webshop en activiteitenkalender én via deze app zullen de mensen uit de buurt ook eten kunnen bestellen om te komen afhalen. Eens iets anders dan Kebap of Chinees”, zeggen de mannen.

Beleving centraal

Bij Don Petrol staat ‘beleving’ centraal doorheen de hele zaak: zo is er bijvoorbeeld een doorlopende vertoning van een film over het leven van Don Petrol, is er een kapel met offergedeelte, een ‘wheel of fortune’, mag je gratis een tune op de jukebox spelen als je fingerfood besteld,… Er is zelfs een winkelgedeelte met Don Petrol kledij en hebbedingen.

Don Petrol is open op donderdagavond van 17 tot 23 uur, en op vrijdag, zaterdag en zondag van 12 tot 23 uur. Elke derde woensdag van de maand is de zaak ook open, met een ‘soundcheck dinner’ -je kan dan komen eten tussen 18 en 20 uur- en een live concert (gratis inkom) vanaf 21 uur. “Voor 2020 zijn er al enkele straffe bands geboekt, ook enkele uit de USA, daarvoor werken we o.a. samen met Rootstown Bookings uit Aarschot.”

Door het feit dat er bij Don Petrol zo veel te zien is, loopt iedereen wel eens rond in de zaak, waardoor het statige tafelmoment verdwijnt en gezelligheid primeert. “Dat in combinatie met de juiste sfeermuziek is een schot in de roos. We hebben nog wat leuke plannen in petto voor de toekomst. Zo willen we heel graag een soort ‘Don Petrol community’ opbouwen, waarbij we willen samenwerken met gelijkgestemde zielen. Dat kan gaan van het organiseren van events als oldtimerritten, motortoeren, wandelingen, fietstochten en zoveel meer, ook ‘op reis met Don Petrol’ staat op het lijstje. Op dit moment hebben we op Facebook al meer dan 2000 volgers en de zaak is zelfs nog niet open. Dat bewijst dat er vraag is naar iets nieuws, en daar gaan we ons volle petrol voor inzetten!”

Vanaf het voorjaar kan je bij Don Petrol ook terecht voor de ‘Don Petrol E-xperience’: een rit door de streek op één van de zeven elektrische fietsen, waarbij het model van de fiets gebaseerd is op een oude motorfiets. Het doel van de rit is uiteraard een kennismaking met onze streek én een onderdompeling in de wereld van Don Petrol… “Op dit moment werken we achter de schermen ook hard aan een incentive-formule voor groepen, bedrijven, families, enz.”

Helpende handen gezocht

Don Petrol zoekt nog een paar like-minded flexijobbers om mee op de kar te springen. Bart en Hans hebben elk nog hun eigen business naast Don Petrol en zoeken daarom wat helpende handen. Mensen die interesse hebben mogen hun cv sturen naar info@donpetrol.be

Don Petrol, Bergstraat 11, 3390 Tielt-Winge (op de berg, naast de kerk)
Om te eten graag even reserveren. www.donpetrol.be?utm_source=rss&utm_medium=rss

 

Het bericht Don Petrol: geen bikerscafé maar een gezellige juke joint verscheen eerst op Leuven Actueel.

Lees meer over