Vavantas-site ruimt baan voor 32 KMO-units, kantoren en baanwinkel

8 maart 2023 | 13u20 | Gepost door rik.poulman@te…
De eerste kolom werd zopas symbolisch geplaatst

Deze voormiddag werd op de voormalige Vavantas-site langs de N3 Leuven-Tienen het startschot gegeven voor de werken aan de nieuwe KMO-zone.

Projectontwikkelaar De Vlier Real Estate ontwikkelt op de site van zo’n 18.500 m² 32 KMO-units, 800 m² aan kantoren en een vrijetijds-sportwinkel ontwikkelen. “Wij willen samen met de gemeente Boutersem met dit nieuwe bedrijvenpark een betaalbaar aanbod creëren waardoor lokale bedrijven de kans krijgen om zich verder te ontwikkelen in hun eigen gemeente”, zei Peter De Roo, CEO De Vlier. Bouwbedrijf Mathieu Gijbels staat in voor de bouw van de site. De oplevering is voorzien tegen het einde van het jaar. Deze voormiddag werd in aanwezigheid van alle betrokken partijen de eerste kolom geplaatst, het officiële startschot van de werken. Deze voormiddag werd in aanwezigheid van alle betrokken partijen de eerste kolom geplaatst, het officiële startschot van de werken.

Lees verder onder de foto
Peter De Roo
Peter De Roo, CEO De Vlier Real Estate.

De Vavantas-site is al jaren een gevestigde waarde langs de Leuvensesteenweg. “Na het stopzeten van de activiteiten namen wij de eigendom over om het geheel een nieuwe invulling te geven, aldus De Roo. “De ligging van het Boutersem Business park is uitstekend bereikbaar via belangrijke toegangswegen en goede infrastructuur, op een boogscheut van de E40. Dat maakt deze locatie aantrekkelijk voor bedrijven die willen groeien en uitbreiden.”

Lees verder onder de foto
Vavantas3
Zo krijgt de site een nieuwe invulling

Schepen van Ruimtelijke Ordening Janina Vandebroeck (Open VLD) is erg tevreden met de invulling van deze tewerkstellingspool. “Wij zien hier een tewerkstelling mogelijk van een honderdtal mensen uit onze eigen regio. Een groot aantal van onze inwoners kunnen in de toekomst kiezen voor een tewerkstelling dichter bij huis en lange werkverplaatsingen vermijden.

Lees verder onder de titel
Janina
Schepen Janina Vandebroeck

De bedrijven die men hier beoogt zijn gericht op een hoge tewerkstelling. De restruimten zijn gelimiteerd en ook medegebruik en verweving van functies worden op deze KMO-zone gestimuleerd. Hierdoor zijn er nog activiteiten na de kantooruren, die dan weer op hun beurt mee zorgen voor een sociale controle.