Facebook blokkeert account Rillaarse cafébaas bij ludieke actie heropening horeca

Café Het gemeentehuis in Rillaar pakt uit met actie
Ronny De Rijck, de cafébaas van Het gemeentehuis in Rillaar, postte een leuke actie van zijn zaak op Facebook om de heropening van zijn zaak in te luiden. Maar de 'watchdog' van dit sociaal medium begreep het ludieke niet en schrapt de inhoud en zet voor 24u het account geblokkeerd.

Ronny De Ryck, de uitbater van café Het gemeentehuis in Rillaar is boos. De man die tevens moderator is van enkele Facebookpagina's hekelt nu dit sociaal medium. De reden is dat zijn ludieke actie bij de heropening van zijn café bij Facebook leidde tot schorsing.

De man had het plan opgevat, geïnspireerd op het idee van zijn echtgenote en dochter, om op 1 mei als take-away de met 50cc aan cocktails gevulde spuiten te verkopen, de Kaouakipikuur. Dit in pakketjesvorm met inclusief een wegwerpnierbekken voor het geval van overdosis. Zijn zogezegde vaccins, waar hij 8 maanden onderzoek naar had verricht (lees de sluitingsperiode van de lockdown) worden op 1 mei verkocht en het vervolgvaccin zou dan vanaf 8 mei kunnen. Maar deze ludieke actie werd niet begrepen bij Facebook. 

Maar de actie gaat wel door. Wie zo'n spuit wil, er is de keuze in (cocktails) Zjonson&zjonson, Aster Zenika, Faizer en Modderna, kan die nog tot vrijdag 30 april om 17u bestellen op 0495 67 08 78. Het pakketje kost 20 euro en je krijgt er gelijk een origineel bedacht vaccinatiekaartje bij. Af te halen op zaterdag 1 mei tussen 15u en 19u, Tieltseweg 109 Rillaar.

Lees meer over