Auto delen kan nu ook in Zoutleeuw

auto delen in Zoutleeuw
Geen zin of te weinig centen om zelf een auto te kopen? Tegenwoordig hoeft dat niet meer want op almaar meer plaatsen kan je een auto delen met anderen. Cambio stelt auto’s ter beschikking voor iedereen die er zelf geen heeft en er slechts af en toe eentje nodig heeft. In Tienen waren ze al actief, nu bieden ze er ook aan in Zoutleeuw. De gemeente wil op die manier een extra steentje bijdragen aan een beter milieu.

Je kan de wagen dag en nacht reserveren en je kan kiezen uit twee mogelijkheden, namelijk met of zonder abonnement. In het eerste geval kan je de auto droppen een van de vele standplaatsen in het land, in het andere geval

Het bedrijf heeft intussen 1450 voertuigen in 50 steden, gaande van compacte stadswagens tot grote bestelbussen.

In de prijs is ook de brandstof inbegrepen maar de initiatiefnemers vragen wel dat je gaat tanken wanneer de tank minder dan 1/4 vol is, betalen doe je met hun betaalkaart. Wanneer je een ongeval hebt ben je vanzelfsprekend verzekerd maar de franchise kan wel oplopen tot 1000 euro, naargelang de omstandigheden.

In Zoutleeuw is de keuze nog even beperkt want daar behoren alleen een elektrische stadswagen en een compacte elektrische bestelwagen tot de mogelijkheden.

Reserveren doe je via de website van het bedrijf of via de app. Een overzicht van de punten waar je een wagen in Zoutleeuw kan ophalen vindt je via deze link

Lees meer over