Word ook jij gemachtigd opzichter in Tienen?

11 oktober 2021 | 10u27 | Gepost door rik.poulman@te…
G O

Je ziet ze overal aan de schoolpoorten om jonge fietsers en voetgangers veilig en zelfstandig naar school te gaan, maar helaas zijn ze met te weinig. De stad organiseert daarom op woensdag 20 oktober een theoretische opleiding van een halve dag. Daarna kan je aan de slag.

Er is een groot tekort aan mensen die kinderen de straat helpen oversteken. De provincie Vlaams-Brabant zoekt voor de 20ste keer kandidaat gemachtigde opzichters.

Al wie minstens 18 jaar is: ouders, grootouders, leerkrachten, gepensioneerden, ... kortom iedereen die over wat vrije tijd beschikt en zich vrijwillig wil inzetten voor de gemeenschap kan gemachtigd opzichter worden. Na een theoretische en praktische opleiding wordt de betrokkene door de burgemeester gemachtigd om kinderen, scholieren, gehandicapten of bejaarden in groep te laten oversteken.

Theoretische opleiding

Een gemachtigd opzichter is herkenbaar aan de driekleurige armband die de naam van de gemeente draagt en aan het stopbordje op steel. Gemachtigde opzichters verhogen de verkeersveiligheid in de buurt van de school. Een gemachtigd opzichter is een onmisbare schakel in het verkeersveiligheidsbeleid van de gemeente. Dus als jij ook wil bijdragen tot meer veiligheid in het verkeer, neem dan deel aan één van de geplande opleidingen en word gemachtigd opzichter.

Door jouw bijdrage krijgen vele jonge fietsers en voetgangers een kans om veilig en zelfstandig naar school te gaan. De provincie zorgt gratis voor het theoretische deel van de opleiding en de uitrusting (hesje, stopbord en driekleurige armband). Het praktische deel van de opleidingen wordt georganiseerd in samenwerking met de lokale politie.

De opleiding vindt plaats op woensdag 20 oktober van 9 tot 12 uur in De Kruisboog. Voor informatie kan je terecht op tel 016 80 56 96 of stuur een mailtje naar dekruisboog@tienen.be.

Lees meer over