Leerlingen VIA Tienen bezorgen Rode Kruis en BOM mooi steunbedrag

VIA voettocht
Zoals ieder jaar organiseert het VIA een voettocht met de leerlingen van de Tweede Graad. Dit levert dit jaar een uitzonderlijk mooi resultaat op. De leerlingen zamelden maar liefst € 3005,86 in. Die opbrengst wordt netjes verdeeld tussen hulporganisatie Bezorgd Om Mensen en de lokale afdeling van het Rode Kruis. Beide verenigingen waren vandaag aanwezig op de officiële overhandiging.

“De sponsortocht is meteen het grootste evenement van onze school sinds het begin van de coronacrisis”, vertelt Koen Vandevenne, directeur van VIA Tweede Graad. “Maar voor ons is het nog belangrijker dat onze leerlingen stap voor stap een bijdrage leveren aan hulporganisaties uit de buurt. Zij konden immers zelf een goed doel kiezen. Ze selecteerden Bezorgd Om Mensen en het Rode Kruis Tienen als bestemming van de opbrengst. We zijn bijzonder fier op de inzet en het engagement van onze leerlingen. Tegelijk maken we hiervan een klassikale feel good activiteit voor het welzijn van al onze klassen in de Tweede Graad.”

“Het is heel fijn te horen dat de jongeren van Via het belang van onze afdeling en zijn taken binnen de lokale hulpverlening waarderen”, reageert Peter Janssens van Rode Kruis Tienen. Ook Lieve Moens van Bezorgd Om Mensen apprecieert de geste enorm: “Mensen hebben altijd veel kritiek op jongeren, maar hierdoor laten ze zien dat dat niet per se klopt. Dit gebaar betekent heel veel voor ons.”

De voettocht vindt volgende week woensdag plaats, de dag voor Hemelvaart. “Het is intussen uitgegroeid tot een mooie traditie in de Tweede Graad. De wandeling staat gebruikelijk gepland tijdens de vastenperiode, maar de paaspauze heeft daarover anders beslist. Onze vastenvoettocht wordt dit jaar dan maar een Hemelvaartstocht. Het blijft een waardevol moment waarop onze leerlingen samen op weg gaan, om de omgeving van Tienen verkennen, om lokale organisaties te steunen en om een leuke voormiddag buiten de schoolmuren te beleven.”

Lees meer over