KVK Tienen wil na nieuwjaar terug spelen in eigen Bergéstadion

2 november 2021 | 14u47 | Gepost door rik.poulman@te…
KVK Tienen

Niemand vergeet de desastreuze overstromingen van afgelopen zomer. Die sloeg niet alleen toe in Wallonië. Ook in de eigen regio kregen wij ons deel van de koek. De ellende is bij velen nog lang niet verteerd, ook niet bij voetbalclub KVK Tienen, waarvan de thuiswedstrijden voorlopig op het terrein van Stayen worden afgewerkt. Na nieuwjaar wil de ploeg terug helemaal thuis komen.

Afgelopen zomer raakte het kunstgrasvoetbalveld van KVK Tienen zwaar beschadigd door het noodweer. De overstroming van De Grote Gete heeft zowel het speelveld als de kleedkamers helemaal vernield. De herstelling/heraanleg neemt de nodige tijd in beslag. De diensten van de stad Tienen laten weten dat tegen eind december de nieuwe mat speelklaar zou moeten zijn. In dat geval kan KVK Tienen de terugronde aanvatten in het vertrouwde Bergéstadion.

“We zullen super opgelucht zijn om terug in ons vertrouwde stadion te kunnen spelen”, zegt Johan Vos, voorzitter KVK Tienen. “Dagelijks spreken onze supporters en jeugdouders ons aan met maaréén vraag: wanneer? We zijn STVV bijzonder dankbaar voor de huidige oplossing. Maar het is zoals met logeren…op een bepaald moment wil je naar je eigen huis. En we voelen vooral ook dat Stayen voor vele fans letterlijk een stap te ver is.”

Lees verder onder de foto
KVK Tienen

Ondertussen wordt de club geconfronteerd met meer uitgaven en minder inkomsten. En dat na een COVID-jaar dat alle reserves heeft opgepeuzeld. Een situatie die niemand kon voorzien maar wel mee moet genomen worden naar de toekomst. Het goede nieuws: de werkzaamheden in het Bergéstadion komen stilaan op snelheid. Alle kleedkamers, doucheruimtes, burelen en sanitaire voorzieningen zijn afgebroken en weggehaald.

Een architectenbureau werkt volop aan het ontwerp van de nieuwe faciliteiten. Deze werken gaan wellicht een jaar duren. Ondertussen komen er tijdelijke containers op de KVK-parking te staan als kleedkamers.

Peter Denruyter

Peter Denruyter

“Het terrein is nog een ander verhaal. Ondertussen zijn alle stappen gezet van ontwerp, berekening en projectplanning. Volgens de planning starten de werken tegen half november om klaar te zijn tegen het einde van het jaar”, zegt Peter Denruyter, bestuurder KVK Tienen.

“Het is absoluut noodzakelijk dat we op 2 januari kunnen starten op het kunstgras in het Bergéstadion. Met de jeugd en de dames op de terreinen in Oorbeek ging goed tot nu. Maar 32 teams die er trainen en spelen en het extreem natte weer zorgen voor veel modder en weinig gras, ondanks de inspanningen van onze greenkeepers. Ook de terreinen aan het Houtemveld zijn ondertussen al erg veel bespeeld. Ook daar heb je hetzelfde fenomeen. We krijgen veel steun van onze ouders, maar op een bepaald moment stopt dat. Maar goed, we kijken positief naar de toekomst. Afspraak begin januari”

Nog even meegeven dat de komende wedstrijden plaats vinden op zaterdag 6 november om 20 u. tussen KVK en Knokken, op zaterdag 20 november om 20 u. tegen Franc Borains en op zondag 12 december om 15 u. tegen Mandel.

Lees meer over