Horeca krijgt winterterrassen in Tienen

18 november 2021 | 09u34 | Gepost door rik.poulman@te…
winterterras

Om verdere verspreiding van het coronavirus te vermijden en om de horeca een duwtje in de rug te geven, kunnen uitbaters van cafés en restaurants tot eind april een terras plaatsen op het openbaar domein.

“Wij ondersteunen de horeca door hen in de winter gratis gebruik te laten maken van het openbaar domein voor het plaatsen van een terras”, verduidelijkt burgemeester Katrien Partyka (CD&V). “Om verdere besmettingen van het coronavirus te voorkomen, zal de buitenruimte en ventilatie een belangrijke rol blijven spelen.”

De stad Tienen geeft horeca-uitbaters de mogelijkheid om een aanvraag in te dienen voor de plaatsing van een winterterras op openbaar domein in de periode van 16 november ’21 tot 30 april ‘22. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om één of max. 2 parasols gratis in bruikleen te nemen.

Partyka: “De Tiense horeca heeft al zwaar geleden onder de coronacrisis. Met deze maatregel kunnen horeca-uitbaters extra buitenruimte creëren zodat ze hun klanten meer kunnen spreiden en op een veilige manier kunnen blijven ontvangen.”

Een aanvraag indienen kan via www.tienen.be/winterterras-en-parasols. Het reglement kan geraadpleegd worden op www.tienen.be/reglement-winterterrassen.

Lees meer over