Help jij mee uitzoeken hoe Tienen makkelijker bereikbaar wordt?

31 maart 2021 | 10u44 | Gepost door rik.poulman@te…
stadsplan Tienen
De stad Tienen gaat een studiebureau aanduiden voor de opmaak van een bereikbaarheidsplan voor het stadscentrum. De inwoners van de stad worden hierbij betrokken.

“Dit plan zal concrete acties bevatten die in samenspraak met de inwoners en andere betrokken doelgroepen vorm krijgen”, zegt schepen van Mobiliteit Paul De Cort (Groen). “Sinds 29 oktober ‘20 is het vernieuwde mobiliteitsplan van de stad Tienen van kracht. In het mobiliteitsplan worden 75 acties naar voren geschoven om de mobiliteit in de stad vorm te geven. Eentje daarvan is de opmaak van een bereikbaarheidsplan voor het stadscentrum.”

Het schepencollege heeft gisteren het bestek goedgekeurd voor de aanduiding van een studiebureau dat deze opdracht tot een goed einde zal brengen. Het bereikbaarheidsplan zal een actieprogramma omvatten voor concrete inrichtings- en flankerende maatregelen voor de periode t/m 2025.

“Het proces voor de opmaak van dit plan zal participatief opgevat worden”, aldus schepen De Cort, “wat betekent dat inwoners en andere betrokken partijen hierbij een stem krijgen. De stad verwacht de opmaak van het bereikbaarheidsplan in het najaar te kunnen opstarten.”

Lees meer over