Bij iedere wolkbreuk is het sidderen en beven in Circusatelier Tienen

4 juli 2021 | 15u01 | Gepost door rik.poulman@te…
kelder circusschool
De wolkbreuk van zondag 4 juli zette andermaal de kelder van circusatelier Salto aan de Grote Markt in Tienen onder water. "Al zeven weken zitten wij hier met wateroverlast", zegt Tom Cools. "Bij de aanleg van de nieuwe riolering heeft men ons afgekoppeld en moeten wij ons zowel voor regenwater als afvalwater behelpen met een dompelpomp. Hier zijn duidelijk fouten gemaakt."

Niet alleen stroomt het water de laatste dagen met bakken uit de lucht, de stroom aan klachten over de nieuwe riolering aan de Grote Markt is al niet minder. Toegegeven, de neerslag van de jongste dagen is wel uitzonderlijk, maar wanneer je op een week tijd vier keer in dezelfde straat met wateroverlast zit, kan je je wel vragen beginnen stellen. Uiteraard speelt de koppeling van de riool in de Leuvensestraat aan de collector op de Grote Markt een grote rol. Die gebeurde net in de periode van hevige neerslag. De boosheid van de handelaars en particuliere bewoners in de straat is groot. 

Aan de overkant van het marktplein waar een waterpartij wordt geïnstalleerd, werd bij enkele panden de verbinding van de afvoer met de riolering niet gerealiseerd, ondanks waarschuwing aan de uitvoerders. "Dat maakt dat wij ons nu al zeven weken met een dompelpomp moeten behelpen", zegt Tom Cools. "Wij hopen dat een overleg met de stad voor een oplossing zal zorgen. Anders blijven wij met een heel groot probleem zitten."

Lees meer over