Voetbalclub TW3000 trapt nieuwe sportseizoen af... met startevent

tw3000
Op 4 augustus organiseert de Tielt-Wingse voetbalclub TW3000 een startevent als startschot van het nieuwe jeugdvoetbalseizoen. De jeugdtrainers geven op het event de allereerste training van het seizoen met een hoog fungehalte. Het is immers voor veel jeugdspelers al een heel tijdje geleden dat ze in clubverband nog eens tegen een balletje hebben kunnen trappen. Voor de allerkleinsten is er ook een springkasteel.

Op het startevent zijn zowel de eigen speelsters en spelers als nieuwe geïnteresseerden welkom. "De dagen na het event kunnen ze, als ze dat willen, nog gratis vier trainingen bijwonen", verduidelijkt Frank Decoster. " Als ze daar te smaak te pakken krijgen, kunnen ze zich aansluiten bij TW3000."

Nieuwe speelsters/spelers die interesse hebben om deel te nemen aan de gratis trainingen, kunnen een berichtje sturen naar info@tw3000.be met vermelding van de leeftijd van de speelster/speler, waarna ze naar de juiste jeugdtrainer zullen worden doorverwezen. 

De vernieuwde en versterkte focus op de jeugdopleiding kadert binnen een volledige herwerking van de sportieve visie bij TW3000. Zo verduidelijk Decoster. "Sinds kort hebben we drie mensen (Melissa Aerts, Stijn Swinnen en Nico Adriaens) die zich het sportieve lot van de jeugd bij TW3000 hebben aangetrokken en de taak van jeugdcoördinator op zich hebben genomen", vertelt hij. "Zij zorgen ervoor dat het jeugdvoetbal van U6 tot en met U21 bij TW3000 opnieuw grondig wordt vastgepakt."

Daarnaast is het oude bestuur - dat eigenlijk nog maar uit drie personen bestond-  in eigen rangen op zoek gegaan naar enthousiastelingen die het bestuur willen komen versterken. "De respons was overweldigend", aldus nog Decoster. "We hebben het bestaande bestuur naast de sportieve staf kunnen uitbreiden met vertegenwoordigers uit de A- en de B-ploeg, de reserveploeg, de damesploeg en met ouders van jeugdspelers. Hierdoor kunnen we als club niet alleen het sportieve luik bij de jeugd grondiger aanpakken maar krijgt onze club meer ook een pak meer slagkracht binnen haar organisatie. Elke lokale sportclub moet het immers hebben van enthousiastelingen en vrijwilligers. Het resultaat hiervan zal vrij snel te merken zijn. "

Tenslotte heeft TW3000, sinds lang, ook opnieuw een voorzitter. Hans Vos heeft zich geëngageerd om de club verder te organiseren en te professionaliseren. 

Meer info op de Facebookpagina en de website www.tw3000.be van de club.

Lees meer over