Vernielde spullen door de wateroverlast gratis inleveren op het containerpark

Elektronica gestolen uit containerpark
Ecowerf, de intercommunale die in een groot gedeelte van het Hageland instaat voor de huisvuilophaling, wil samenwerken met gemeenten en steden om ervoor te zorgen dat mensen, die getroffen werden door wateroverlast, hun kapotte spullen gratis kunnen binnenbrengen op het containerpark.

Of je al dan niet in aanmerking komt om kapotte spullen gratis af te leveren, hangt af van een aantal voorwaarden, zo weet Ecowerf-voorzitter en burgemeester van Tielt-Winge Rudi Beeken. "Het lokaal bestuur moet het goedkeuren want het zijn zij die de kosten hiervoor betalen en vanzelfsprekend gaat het alleen om spullen die kapot gingen door de wateroverlast."

Gemeenten en steden die meewerken kunnen een lijst opstellen met de straten op hun grondgebied waar bewoners effectief af te rekenen kregen met wateroverlast. "Een andere mogelijkheid is dat een getroffen gezin een toelating krijgt van het lokaal bestuur om de spullen gratis te deponeren. Hoe dan ook moeten mensen vooral niets ontruimen zolang de nodige vaststellingen niet gebeurden want anders zouden ze weleens problemen kunnen krijgen om vergoed te worden door de verzekering", besluit Beeken. 

De gemeenten Kortenaken en Tielt-Winge stappen alvast in het project. 

Lees meer over