7 woningen ontruimd in Tielt-Winge na gaslek

gaslek tielt-winge
Burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) heeft preventief zeven woningen laten ontruimen naar aanleiding van een gaslek in de Blerebergstraat in Tielt-Winge op zaterdag 27 maart 202

"Op zaterdagochtend voerde een aannemer in opdracht van het studiebureau dat door de gemeente gelast werd met de opmaak van de rioleringsplannen in de Blerebergstraat nog een aantal grondsonderingen uit", aldus de burgemeester. "Bij de voorlaatste daarvan aan de voet van de Blereberg perforeerde men daarbij een gasleiding die niet op de plannen stond.".

Daarop was het noodzakelijk om het kruispunt van de Blerebergstraat met de Oudepastoriestraat en Optielt volledig af te sluiten. Politie en brandweer waren de hele tijd aanwezig. De wachtdienst van Fluvius liet een specialist gasleidingen en hun ingenieur van wacht ter plaatse komen, die besloten om twee ploegen op te roepen om tot herstel over te gaan, dat de ganse dag in beslag zou nemen.

In overleg met de brandweer besloot de burgemeester om de woningen in een straal van 40m rond de kapotte leiding te laten ontruimen. De meeste bewoners konden op eigen kracht elders terecht. Twee personen werden met aangepast vervoer van het OCMW naar onder meer LDC Zonnedries gebracht.

Dankzij de stevige wind die het gas meteen wegblies was het niet nodig om meerdere woning te ontruimen. De deksels van de riolering werden ter plaatse ook open gelegd om het gas daarlangs te laten ontsnappen. Buurtbewoners werd gevraagd om deuren en vensters gesloten te houden.

Zaterdagavond konden de buurtbewoners terug naar huis. 
 

Lees meer over