Nieuw raadslid Van Mellaerts volgt Hendrickx op

Van Mellaerts

In Scherpenheuvel-Zichem hebben ze een nieuw gemeenteraadslid, Ludo Van Mellaerts legde de eed af als gemeenteraadslid in opvolging van Marie-Jeanne Hendrickx. Als gemeenteraadslid zal hij voortaan ook deel uitmaken van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn. Ludo werd bij de gemeenteraadsverkiezingen in oktober 2018  verkozen als tweede opvolger op de CD&V-lijst.

Ludo is geboren en getogen in Schoonderbuken en is er al jarenlang sociaal en cultureel geëngageerd in het verenigingsleven en in het bijzonder bij KWB Schoonderbuken, hij is ook actief lid van de Landelijke Rijvereniging, waar hij zijn kennis en ervaring doorgeeft als instructeur.

Het kersvers raadslid woont in Schoonderbuken, waar hij, tot zijn pensioen kantoordirecteur was van de KBC Bank. Hij is gehuwd met Marina Claes, gepensioneerde zaakvoerder van  Spar Schoonderbuken.

"Tijdens mijn 43 jarige loopbaan als kantoordirecteur heb ik mij steeds ten dienste gesteld van mijn cliënteel, ook buiten de traditionele bankactiviteiten om. Mijn politiek engagement loopt in die zin verder, in de lijn van mijn professionele loopbaan. Ook in het verenigingsleven blijf ik mij inzetten. Met dezelfde sociale bewogenheid wil ik mensen samenbrengen en ondersteunen met oog voor het welzijn van iedereen. Belangrijk in de politiek is duidelijke taal te spreken, verstaanbaar voor iedereen, direct en concreet en met niet meer woorden dan nodig.”, besluit het nieuwe raadslid.