Lolands gaat door, The Kids en De Kreuners spelen ten dans

Lolands
Op 17 en 18 september komt er dan toch een nieuwe editie van het Lolands festival in Scherpenheuvel-Zichem. Dat laten de organisatoren zelf weten. Op de affiche staan onder andere De Kreuners, The Kids en Daan.

De organisatoren namen de beslissing omdat ze geloven dat de positieve evolutie van de coronacijfers zich verder zal zetten. “We hebben met z'n allen de leuke sfeer en vibes van Lolands gemist (zowel voor, tijdens als na het festival) en willen met deze beslissing een teken van hoop op een normaal leven geven. We willen dat  onze bezoekers kunnen uitkijken naar een zorgeloos weekend vol muziek en ontspanning”, zegt Tim Vankerkhoven.

Sinds jaar en dag gaat de opbrengst van het festival naar het ALS Laeversfonds, destijds opgericht door professor Van Damme van de KUL en Lorenzo Lavers of de Lo die zelf aan de ziekte bezweek, dat het onderzoek aan de KULeuven naar de ziekte zo financieel ondersteunt.Met  de  293.000 euro die  we  tot  nu  toe geschonken hebben, zitten we net onder de kaap van de 300.000 euro en daar willen we zeer graag verandering in brengen.”

Lees verder onder de foto. 

kreuners

Vrijdagavond vieren de mannen van de legendarische Belgische punkband The Kids hun 45-jarig bestaan op het Lolands podium en zorgen Walter Grootaers en zijn Kreuners (cf. foto) voor het vervolg van de avond. Daarna sluit partyband Boulevard Vinyl de eerste festivaldag af. “Iedereen die ze gezien heeft, zal getuigen dat de tent zeker afgebroken zal worden, tenminste toch figuurlijk.”

The return of Daan

Zaterdag mag de Leuvense Berry Quincy en band  aftrappen, gevolgd door coverband Not The Beatles en Gene Thomas met zijn full live band. “We zijn blij dat we daarna het podium kunnen vrijmaken voor een topartiest die de laatste jaren weinig live te zien was, maar voor Lolands graag een plaatsje in zijn agenda vrijmaakte want dan is het de beurt aan Daan die, op verzoek van veel mensen, wordt gevolgd door Les Truttes die hun 25 jarig bestaan bij ons komen vieren.”

Dj Yves Deruyter speelt vervolgens een retroset en Peter Knowles, de resident dj van verschillende cafés op de Oude Markt in Leuven, sluit het feest af.

Meer dan muziek

Naast de muziek is er zaterdag ook de Eddy Haesen Classic fietstocht en het Viking Kubb toernooi. Of de uitgebreide en gratis animatie, die er normaal ook voorzien wordt, zal kunnen doorgaan is nog niet zeker. “De regering hoopt om jongeren vanaf 16 gevaccineerd te hebben, maar op een beslissing en richtlijnen voor kinderen onder die leeftijd is het helaas nog wachten. Vermits wij zeer veel kinderen mogen ontvangen, willen we pas de animatie bevestigen van zodra we alle protocollen kennen en groen licht hebben van de overheid. Omdat deze animatie eigenlijk een intrinsiek onderdeel is van Lolands zullen we maximaal proberen om dit toch te kunnen organiseren of een waardig alternatief te voorzien. Meer nieuws hierover volgt later."

De Deluxe Lo-bbq gaat dan weer wel zeker door, net als de sfeermuziek en het bal populair met dj. en live orkest.

Tickets kosten 18 euro op vrijdag en 12 euro op zaterdag. Een combiticket koop je voor 25 euro. Bestellen van deze tickets kan vanaf nu via www.lolands.be .

 

Lees meer over