Vlaanderen investeert 2 miljoen in scholen in Vlaams-Brabant

3 maart 2021 | 15u17 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
sint-annaschool
Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in februari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) geïnvesteerd in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet werd er vorige maand ruim 2 miljoen geïnvesteerd worden in 27 projecten in de provincie Vlaams-Brabant. Ook het Hageland kon hiervan genieten.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts heeft in februari via het Agentschap voor Infrastructuur in het Onderwijs (AGION) geïnvesteerd in tientallen scholenbouw- en renovatieprojecten in Vlaanderen. Concreet werd er vorige maand ruim 2 miljoen geïnvesteerd worden in 27 projecten in de provincie Vlaams-Brabant. 

Deze financiële steun kunnen schoolbesturen uit het gesubsidieerd onderwijs (gemeentelijk, stedelijk, provinciaal en vrij onderwijs) krijgen voor bouw- of verbouwingswerken. Deze regeerperiode trekt Vlaanderen een half miljard euro extra uit voor scholenbouw: in totaal zal de investeringsteller voor schoolinfrastructuur op wel 3 miljard euro staan, om op die manier de grootste noden binnen voornamelijk het secundair onderwijs te ledigen.

In het Hageland gaat het om de volgende scholen en projecten:

- € 80.268,14 voor de Vrije Basisschool Begijnendijk voor de renovatie van platte daken

- € 63.261,92 voor de Vrije Basisschool Geetbets voor het uitbreiden en bouwen van schoolgebouwen van een basisschool

- € 17.894,79 voor de Vrije Basisschool - Hagekind in Tielt-Winge voor het aanleggen van een gescheiden riolering en het plaatsen van verwarming via aardgas

- € 22.973,59 voor de Vrije Basisschool - Stap voor stap in Tienen. Het betreft de afbraak van de prefabkleuterschool. Er komt een nieuwbouw kleuterschool in de plaats met refter, polyvalente zaal, 4 klassen, open speelplaats en overdekte speelplaats,

- € 47.190,85 voor de Vrije Basisschool - Sint-Annaschool in Tremelo voor bodemsaneringswerken in samenwerking met de OVAM, herstellingswerken na het uitvoeren van de sanering.

 

Kleinere herstellingswerken

€ 257,10 voor de Vrije Basisschool - IMI in Roosdaal

€ 536,51 voor het Sint-Jozefsinstituut - Middenschool in Begijnendijk

€ 538,87 voor het Sint-Jozefsinstituut - Bovenbouw in Begijnendijk

€ 1.235,68 voor het Sint-Michielsinstituut in Keerbergen

€ 4.558,85 voor het Vrij Technisch Instituut Mariëndaal in Diest

Lees meer over