Vernieuwde lange afstand-wandelroute in Hageland

3 maart 2021 | 14u57 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
wandelen door het hageland
Grote Routepaden vzw en Toerisme Vlaams-Brabant brengen een vernieuwde Streek-GR Hageland uit. Deze 158 km lange wandellus voor lange afstand wandelaars werd grondig gescreend en aangepast, de gids volledig herschreven en voorzien van nieuwe, gedetailleerde kaarten, wegbeschrijvingen en wetenswaardigheden over elke bijzondere halte.

De Streek-GR Hageland brengt de wandelaar langs eindeloze akkers en weiden, vochtige beemden en broeken, bloeiende boomgaarden, holle wegen, ijzerzandstenen heuvelruggen, schrale zandgronden, mysterieuze bossen en het cultuur-historisch erfgoed van Leuven, Tienen, Zoutleeuw, Diest en Aarschot.
Nieuw is de indeling in 9 op elkaar aansluitende dagetappes, waarvan de begin- en eindpunten te bereiken zijn met het openbaar vervoer.
De vrijwilligers van Grote Routepaden zorgen voor de bewegwijzering met geel-rode strepen op bomen en palen volgens het systeem van de GR's.
De Streek-GR Hageland gids kost 9 euro en is te verkrijgen in de boekhandel, de toeristische infokantoren, bij Toerisme Vlaams-Brabant en bij de vzw Grote Routepaden.

Lees meer over