Tal van ernstige verkeersinbreuken op amper 3 dagen tijd in Haacht en Keerbergen

1 maart 2021 | 18u07 | Gepost door connyjuste@yahoo.com
230 automobilisten reden te snel
Eind vorige week deden agenten van de politiezone Haacht-Keerbergen-Boortmeerbeek op een drietal dagen meerdere vaststellingen van ernstige verkeersinbreuken ter gelegenheid van diverse verkeerscontroles.

Donderdagmiddag raakte een Bulgaarse vrachtwagenchauffeur in Keerbergen betrokken in een verkeersongeval met stoffelijke schade. Hierop pleegde hij vluchtmisdrijf. De politie kan het voertuig tegenhouden maar heeft 20 minuten nodig om de bestuurder uit een klein straatje te begeleiden. De bestuurder bleek immers niet met een vrachtwagen te kunnen rijden. De politie begeleidt hem tot aan politiebureau, waar zijn rijbewijs onmiddellijk wordt ingetrokken op bevel van het parket. Ook de vrachtbrief bleek niet in regel en er werden tenslotte verschillende inbreuken op rij- en rusttijden vastgesteld, goed voor ongeveer 1100 euro.

Op vrijdag werd een voertuig getakeld omdat het niet verzekerd was, werd het rijbewijs van iemand anders ingetrokken op grond van drugs in het verkeer - dit bleek al de tweede keer op twee maand tijd te zijn voor die persoon -  en werd het rijbewijs van een derde ingetrokken omdat hij 127 km/uur reeds in de Korte Welvaartstraat in Keerbergen. 

De nachtploeg heeft die dag ook nog het rijbewijs van een persoon ingetrokken omwille van alcoholintoxicatie.

Zaterdag werden er 2 voertuigen getakeld in de Lipsestraat. De ene chauffeur had  geen rijbewijs  en  de andere had zelfs een levenslang rijverbod. Langs de N21 werd bij een andere chauffeur het rijbewijs in beslag genomen door drugs in het verkeer.

Lees meer over