Studenten die alcohol verkopen als schoolopdracht? Je verschiet van niets meer

studenten Glabbeek
Vier hogeschoolstudenten brengen als schoolopdracht vier alcoholische dranken op de markt. Met hun project willen zij vooral het lokaal fruit in de aandacht brengen. De studentenonderneming staat onder toezicht van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (Vlaio).

Elvira Beyens is een inwoner van Bunsbeek die samen met enkele medestudenten ons lokaal fruit wil promoten voor een schoolopdracht. De studenten doen dat via hun project EtOH.

“Het is niet de alcohol die in ons project centraal staat”, zeggen de studenten, “voor ons is de lokale teelt cruciaal.”

Elk van deze studenten heeft een andere opleiding genoten. Zo behaalde Amber een diploma in project- en eventmanagement, Dylan in chemie-milieutechnologie, Elvira in marketing en Wout in elektromechanica. Hoe verschillend zij ook zijn, hun hart ligt bij alle vier in het Hageland.

Voor hun opleiding sloegen zij de handen in elkaar geslagen en hebben ze Belgische alcohol in een nieuw, modern jasje gestoken, met vier verschillende smaken, waarbij appel telkens gecombineerd wordt met afwisselend kers, gember, rabarber en framboos. De drankjes met een alcoholpercentage van 17° kan je puur drinken, maar eveneens in combinatie met tonic, in cocktails of zelfs in desserts. Er zijn veel mogelijkheden. Voor Moederdag hebben zij een speciaal pakket samengesteld.

De vier smaken zijn te koop tijdens de bloesemwandeltochten in Bunsbeek of via hun website http://www.etoh-beverages.be.

Lees meer over