Rode Duivel Dante Vanzeir kent zijn straf na wilde feestnacht

8 juni 2023 | 13u50 | Gepost door redactie
Dante Vanzeir

Voetballer Dante Vanzeir (24) werd door de Leuvense politierechter tot 36 dagen rijverbod en 240 euro boete veroordeeld. Op drie augustus 2022 blies de Rode Duivel positief en zat hij achter zijn stuur met zijn gsm te prullen.

Ongeveer tien maanden geleden had zijn Union Saint-Gilloise in de derde kwalificatievoorronde in Den Dreef in Leuven het Schotse Glasgow Rangers geklopt met 2-0. Deze prestatie werd uiteraard enorm gevierd. Blijkbaar zo stevig dat hij daags nadien nog wat alcohol in zijn bloed had zitten. Hij was onderweg naar training bij Union Saint-Gilloise tot hij een verkeerscontrole op zijn weg tegenkwam in Herent.

Het rijden onder invloed leverde hem 15 dagen rijverbod en 1.600 euro boete op, het gebruik van de gsm achter het stuur 21 dagen rijverbod en 240 euro boete.

De kans dat hij hier effectief veel zal ondervinden is nihil. De aanvaller voetbalt momenteel bij de New York Red Bulls in de Amerikaanse Major League. Daar werd hij recentelijk nog geschorst nadat hij een scheidsrechter 'monkey' had genoemd.

Lees meer over