Reekmans: “Geen debat met voetwegenactivist Van Damme op ROB-TV”

23 december 2020 | 20u28 | Gepost door rik.poulman@te…
Reekmans en Van Damme
Volgens burgemeester Peter Reekmans komt er geen debat tussen hem en “voetwegenactivist” Marc Van Damme. “De zender wou hier graag op ingaan”, beweert Reekmans, “maar Marc Van Damme weigerde.”

“Ik heb Marc Van Damme uitgenodigd voor een debat op de regionale televisiezender ROB-TV”, zegt Reekmans. “De zender wou hier graag op ingaan, maar Marc Van Damme weigerde.”

Reekmans: “Intussen heeft de zelfverklaarde voetwegenactivist uit Holsbeek alweer eens bod gevangen in een rechtszaak over een trage weg, tegen de gemeente Glabbeek en bestookt hij de gemeente meer dan ooit met de ene klacht na de andere. Deze week alleen al kreeg de gemeente 9 bezwaarschiften en 6 mails met klachten van de man binnen. Intussen tracht hij ook op alle mogelijke manieren uit de media te kunnen blijven. Redacties die toch nog berichten over zijn praktijken worden door hem bedreigt met rechtszaken, of hij tracht met halve waarheden het ene recht van antwoord na het andere af te dwingen.”

“Het is overduidelijk dat Marc Van Damme een heel andere zienswijze heeft als mijzelf en zich overduidelijk compleet verkeerd begrepen voelt door de media”, aldus Reekmans. “Daarom geef ik hem opnieuw de kans om met mij in debat te gaan. Dan kunnen de inwoners van onze regio eens zelf oordelen wie er nu van ons beiden net een vloek of een zegen is voor trage wegen. En ik wil tijdens dat debat net zoals vele andere mensen ook wel eens vernemen wat hij al deed met de € 1,6 miljoen die hij de stad Aarschot aftroggelde. Hoeveel van dit geld heeft hij al geïnvesteerd in trage wegen? Als deze man écht recht in zijn schoenen staat en effectief zo een nobele strijd voert voor trage wegen als hijzelf beweert, dan kan hij dit debat met mij namelijk nog onmogelijk uit de weg gaan.”

Lees meer over