Patrick Beulens (62) brengt de kerstsfeer in de Ravenstraat 94: “Mijn kerstdorp zal blijven groeien”

21 december 2021 | 17u23 | Gepost door redactie
Het kerstdorp van Patrick is een pareltje.

 Patrick Beulens (62) en Jacqueline Leyssens maakten van hun huis in de Ravenstraat 94 in Leuven een locatie waar de Kerstman gegarandeerd halt houdt. De woning baadt dan ook in een magische kerstsfeer. Zij ademen namelijk de kerstsfeer en wij gingen bij hen even langs om mee te genieten. 

Wie aan de woning van Patrick Beulens (62) en Jacqueline Leyssens (71) passeert, kan er niet naast kijken als je een blik door het raam werpt: een kerstdorp om twee keer u tegen te zeggen. Dat is het werk van Patrick Beulens die elk jaar opnieuw alles uit de kast haalt om een pareltje af te leveren waar zelfs de Kerstman jaloers op zou zijn. “Ik doe dit al zes jaar en ik blijf nog heel lang doorgaan”, vertelt Patrick. “Mijn kerstdorp groeit elk jaar. Details zijn belangrijk en er ontsnapt zelden eentje aan mij geoefend oog. Belichting is ook belangrijk. Ik ben eigenlijk het hele jaar bezig met de voorbereidingen voor mijn kerstdorp. Meestal begin ik aan de opbouw rond het Allerheiligenverlof maar er gaan maanden aan ontwerpen aan vooraf."

Voor Patrick was Kerstmis als kind al een hoogdag. “Ik ben helemaal gek van Kerstmis. Dat was ik al als kind en het beterde er niet op met de jaren. Ik maak veel attributen ook zelf. Anderen koop ik dan weer en soms loopt de rekening al eens op, zeker als ik mijn hele collectie zou tellen.” Echtgenote Jacqueline gunt het haar man van harte. “Zolang het geen rommeltje is het goed voor mij. En ja, de hele huisraad verhuist elk jaar in de feestperiode. Dat is niet zo erg. Plaats voor een groot kerstfeest hebben we niet maar het resultaat mag er best zijn vind ik.” Patrick beaamt dat maar ziet het volgend jaar toch nog groter: “Ik ga ook de buitengevel extra versieren in 2022!”

Een mooi vooruitzicht voor Patrick en Jacqueline maar zeker ook voor de bewoners van de Ravenstraat in Leuven. "Voorbijgangers blijven vaak staan en soms bellen ze zelfs aan. Dan vragen ze of ze een foto mogen maken…Dat vind ik leuk. Mijn kerstdorp brengt de warme sfeer van Kerstmis in de straat. Zelf vind ik het reuzenrad wel erg geslaagd. Er zijn wel meer bewegende onderdelen maar dat item vind ik toch extra speciaal. Ook de trein is één van mijn favorieten. Volgend jaar ga ik voor twee treinen. Het moet en zal nog mooier worden, en ook groter."

Om het kerstdorp draaiende te houden, heeft Patrick wel heel wat batterijen nodig. "Ik denk dat ik wel 200 batterijen nodig heb om het kerstdorp de hele feestperiode te verlichten. Gelukkig zijn het zuinige LED-lampjes want anders zou ik een klein fortuin moeten investeren in batterijen. Het is geen goedkope hobby maar ik zie het als een investering. Niet alleen voor mijn collectie maar ook een investering in meer warmte in de straat tijdens deze bijzondere periode van het jaar", besluit Patrick. 

Veel lichtjes in het kerstdorp.
Veel lichtjes in het kerstdorp.

Lees meer over