Origineel crowdfunding-project voor zorghotel “Huis Floortje”

Huis Floortje
“Huis Floortje” van vzw de Eglantier is een thuis met (korte) verblijfsfunctie voor tien kinderen die intensieve begeleiding vragen. De vzw financiert het project met eigen middelen, wat niet altijd makkelijk is, zeker in deze coronatijd. Om haar een duwtje in de rug te geven, schreef pianist Bart Vandermolen een nummer dat je kan aankopen om de Eglantier te steunen

Willem, het zoontje van Tine Piessens en Bart Vandermolen, werd geboren met een genetische aandoening wat hem zeer uniek en bijzonder maakt. “Helaas is het niet altijd rozengeur en maneschijn en valt het dagelijkse leven ons vaak moeilijk en zwaar”, zeggen de ouders. “Tegelijkertijd heeft Willem ons ook heel wat levenslessen bijgebracht.

Overdag gaat Willem naar de Eglantier, een school vervangende dagopvang voor kinderen met een beperking, gevestigd in Leefdaal (Bertem). In 2019 werd gestart met de bouw van “Huis Floortje”. Het is een (t)huis waar de kinderen op een veilige manier zichzelf kunnen zijn en op zoek gaan naar hun eigen “plekje” om te kunnen exploreren en groeien.

Om de instelling een financieel duwtje in de rug te geven, schreef Bart, leraar muziek aan de Tiense muziekacademie en begenadigd pianist, het nummer “All of God’s children” dat iedereen kan aankopen voor € 5. Het is ingezongen door Tom Vos en Elien Boermans, met Karl Stroobants op viool en basgitaar. De productie was in handen van de onnavolgbare gitarist Dave Elli. De opbrengst gaat uiteraard integraal naar de Eglantier.

Alle informatie over het project kan je lezen op de site www.williamsway.online. Je kan daar als luisteraar bij de titel zelf de invulling geven die bij je eigen overtuiging past.

Lees meer over