Clouseau keert terug naar Suikerrock

Headliners op zondag met onder andere Clouseau, Metejoor en André Hazes

Voor zowel zaterdag als zondag heeft Suikerrocknieuwe namen bekendgemaakt, waaronder Clouseau, Portland, André Hazes, Metejoor, Portland en Blackwave. Voor Clouseau is het een terugkeer naar het festival.

"Op zondag mogen we Clouseau verwelkomen. De band die ondertussen al 40 jaar bestaat, komt voor de twaalfde keer op Suikerrock", zo laat de organisatie weten.

Ook André Hazes komt op zondag. ‘De zoon van’ is hij al lang niet meer en ook ‘junior’ schrapte hij uit zijn naam. Hij scoorde zijn eerste nummer-1 hit 'Mijn vriend’ op zijn 13-jarige leeftijd. Daarna scoorde hij in 2013 met 'Ik leef mijn eigen leven’, maar in 2016 was het hek helemaal van de dam met het welbekende album ‘Leef’ en de gelijknamige single. Ook al is hij niet meer ‘junior’, toch blijft hij schatplichtig aan het oeuvre van zijn vader. 

Ook Meteoor, bekend van ‘Ik Hou Van Jou’ komt langs. In 2018 bracht Meteoor een nogal eigenzinnige cover uit van Niels Destadsbader’s ‘Verover mij’ om daarna de ene hit na de andere aan elkaar te rijgen. Dit najaar staan er opnieuw twee Sportpaleizen gepland en ook Nederland gaat inmiddels overstag. Verder kan je genieten van Suzan & Freek, Maksim en natuurlijk de welbekende Gustaph. 

Ook voor zaterdag 3 augustus zijn er nieuwe namen gepubliceerd. Naast Oscar and the Wolf en Faithless komen onder andere Blackwage, Portland en nog een reeks andere grote namen. 

Dat Faithless zou komen, stond al bekend. Maar Suikerrock heeft ook voor zaterdag nieuwe namen gepubliceerd. Zo komen Blackwave, Portland, Brihang,Kempische punkrockers, Equal idiotes, een Australisch duo, Royel Otis en ILA, Op The Cube kan je genieten van Used. 

Blackwave, ook wel Blackwavedot, het geesteskind van Willem Ardui en rapper Jean ‘Jay’ Atohoun bestookt ons sinds 2016 met feelgood hits zoals ‘Elusive’, ‘Whasgood?!’ en BIG Dreams. Ook live zijn ze op de grootste festivals aanwezig zoals Pukkelpop, Sziget en North Sea Jazz, met als summum een passage op Rock Werchter waar vorig jaar een overvolle The Barn afgesloten werd. 

Portland zal eveneens van de partij zijn. Jente Pironet, een muzikaal zondagskind met een grote vertelkracht en een indrukwekkend stembereik. In 2023 was er zowel het nieuwe album ‘Departures’, het vertrek van zangeres Sarah Pepels en de keiharde diagnose die Jente kreeg, net na hun optreden op Rock Werchter. Verder kan je op zaterdag nog genieten van Brihang, Equal Idiotes, Royel Otis, Ila en Used. 

Lees meer over