De Kreuners, Clouseau en Niels Destadsbader doen laatste dag Suikerrock ontploffen, Tom Jones mag afsluiten

Suikerrock

De editie 2022 van Suikerrock mocht afsluiten met een zo goed als uitverkocht Bietenplein. Vooral Vlaamse rockers De Kreuners, Clouseau en Niels Destadsbader, u weet wel de kleine Ronald Decoq uit FC De Kampioenen, zetten het plein in vuur en vlam, het afsluitend optreden van Tom Jones, de man is een legende, kon op iets minder kijklustigen rekenen, al was het plein nog altijd goed gevuld. De zanger bewees nogmaals zijn talent.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Na Mathias Vergels mocht vooral de Nederlandse Peter Koelewijn en zijn Rockets het feestje op gang trappen. Er was toen al best veel volk aanwezig. Koelewijn opende meteen vol gas met Je Wordt Ouder Papa, maar ook Veronica Sorry, Kom Van Dat Dak Af en Who The Fuck Is Alice werden gretig meegebruld.

Het dak ging er pas echt af toen Walter Grootaers en zijn Kreuners het podium bestormden. Na al die jaren kan de band tieren op zoveel hits dat ze het publiek van de eerste noot mee hadden. Ik Wil Je, Verliefd Op Chris Lomme en Layla, het gaat over zijn dochter, werden meer dan gesmaakt.Sterker nog, hier stonden vier generaties en de De Kreuners konden ze allemaal bekoren, je moet het hen maar nadoen. 

Jean Blaute speelt mee

Als je het ons vraagt verdient de band een monument, één brok energie, hit na hit afvurend op het publiek, we begrijpen niet goed waarom ze zo vroeg in de avond geprogrammeerd stonden, ze verdienen een betere ereplaats.

Dat de opperkreun niet vies is van een grapje bleek toen hij het publiek luider wilde laten zingen dan 100 db, iets wat nog lukte ook en gemeten werd door een technieker met een decibelmeter.

De Kreuners zouden ook zichzelf niet zijn als ze niet nog eens terugkwamen voor wat bisnummers. Terwijl Walter even bekwam, bekoorden drummer Ben Crabbé, u weet wel die van Blokken, en Axel Peleman het publiek met een ingetogen nummer, daarna was het tijd voor de apotheose met als speciale gast Jean Blaute die mee kwam spelen. 

Lees verder onder de foto.

Peter Koelewijn
Met Kom Van Dat Dak Af en andere hits zette Peter Koelewijn meteen de toon voor de zondag.
De Kreuners
Jean Blaute, hij produceerde veel albums van de groep, kwam meespelen tijdens de finale.

Een tweede keer het dak eraf met Clouseau

Na hun optreden, amper een half uur later want wissels gaan op Suikerrock snel, mochten die van Clouseau hun ding doen en opnieuw was het prijs. De fans zongen uit volle volle borst mee met Anne, een kindje stak zelfs een bordje omhoog omdat ze dezelfde naam droeg, en vele andere hits. Net als De Kreuners kunnen ook Koen Wauters en co. rekenen op een waslijst van meezingers, ook al brachten ze evenzeer enkele nummers uit het nieuwe album maar het was meteen duidelijk, de fans kenden ook die nummers, al werden de oudere hits, naar ons gevoel, toch net meer gesmaakt.

Lees meer onder de foto.

Clouseau
Ook Kris en Koen hadden het publiek meteen volledig mee.

Feest blijft duren

Net als zijn Vlaamse collega’s pakte ook Niels Destadsbader het publiek van de eerste noot in. Gastpresentator Roel Vanderstukken verwees nog even naar de hetze over het schrappen van afleveringen van FC De Kampioenen bij de aankondiging maar dan verscheen een meer dan energetische Destadsbader die zijn fans bediende op hetgeen waarvoor ze gekomen waren, één brok energie en heel veel ambiance.

Lees verder onder de foto. 

Niels Destadsbader
Voor een derde keer was het raak, Niels Destadsbader zette het feest verder.

Ander publiek voor Tom Jones

Na de laatste noot van de artiest zag je heel wat fans afdruipen, ze waren gekomen voor de Vlaamse artiesten, en langzaam veranderde het publiek op het Bietenplein. Fans van Tom Jones kwamen in de plaats, al waren ze naar ons gevoel net iets minder talrijk.

Jones zelf is intussen al 82 jaar oud, hij zingt zittend op een kruk, maar hij heeft wel nog altijd die gouden stem. Hij zorgde met hits als Sexbomb, What’s New Pussycat en anderen voor memorabele momenten voor zijn fans.

Pittig detail, Jan Vervloet, ex-Fiocco, zorgde ook voor een feestje voor de vele fans die waren samen getroept  aan de DJ-stage.

Samengevat, Suikerrock was een feestje op een nieuwe locatie, eentje dat geapprecieerd werd en een fantastische climax kende.

Tekst, foto's en video's: Dirk Desmet, Laurien Holsbeeks, Christian Hennuy

Tom Jones
Ook al is hij 82, zingen kan hij nog steeds als de beste.

Lees meer over