Wegwijzers moeten in Linter aanduiden waar het goed is om wandelen

Wegwijzers om meer te bewegen
De gemeente Linter wil zijn inwoners stimuleren om voldoende te bewegen door beweegvriendelijke buurten te creëren. Dit zijn buurten die uitnodigen om te wandelen, de meest laagdrempelige vorm van beweging. In oktober zullen wegwijzers met daarop het aantal stappen tot bepaalde bestemmingen opduiken in het straatbeeld van Linter, evenals bordjes en slogans die aanzetten om meer te bewegen.

 Om te slagen in dit opzet, is de input van de bewoners heel erg belangrijk. Via de gemeentelijke website, http://www.linter.be/website/2-www.html   kan men deelnemen aan een enquête, die ongeveer vier minuten duurt om ze in te vullen.

In de enquête wordt o.a. gevraagd uit welke deelgemeente men komt, hoeveel tijd men spendeert aan bewegen, wat sommigen tegenhoudt om te bewegen, welke verplaatsingen te voet gebeuren, in welk materiaal de gemeente moet investeren (foto), op welke plaats wegwijzers moeten komen, welke straten uitnodigen om meer te wandelen en of men wil betrokken blijven bij deze campagne

Lees meer over