Kijk naar de reportage over het station Racour

Tijdens de filmopname in het voormalige station
Station Racour is een voormalig spoorwegstation op spoorlijn 147 . Het station ligt echter niet op het grondgebied van de gemeente Racour (Raatshoven), maar net over de gemeentegrens in Landen. De RTBF filmploeg ‘Les Ambassadeurs’ van La Une kwam een reportage maken (foto) van het station waar je kan logeren in het station, de trein en de spoorweghut.

“Het programma ‘Les Ambassadeurs’ van ‘La Une’ kan je best omschrijven als het broertje of zusje van Vlaanderen Vakantieland .....Wallonië Vakantieland dus !  Op zaterdag 20 maart 2021 om 13.30 uur zal de uitzending plaatsvinden met als thema ‘spoorweg toerisme’. Het was ijskoud buiten tijdens de opnames. Gelukkig zijn die jassen van de NMBS keiwarm”, aldus gastheer Jo Uytterhoeven.

Bij station Racour ontvingen ze nog een hartverwarmend mailtje van journalist Christophe Stefanski. “In naam van de hele ploeg van les ‘Ambassadeurs’ bedank ik jullie voor de deelname aan de opnames voor onze uitzending, gewijd aan spoorwegtoerisme. Dank ook aan de figuranten die meewerkten”.

Station Racour  is nu een beschermd monument. Het is gerestaureerd en een gedeelte ervan is beschikbaar als vakantiewoning (gîte). Op de bedding van de voormalige lijn 147 is een fiets- en wandelpad aangelegd. Ter hoogte van het station zijn echter enkele tientallen meter sporen behouden waar een paar oude spoorwagons zijn opgesteld

Lees meer over