Corona vrijwilligers geselecteerd als duurzame helden in Landen

In het vaccinatiecentrum
Ook in 2021 neemt Landen van 18 tot 25 september deel aan de Week van de Duurzame Gemeente, dit al voor het derde jaar op rij. Dit jaar selecteert de stad Landen de vele Corona-vrijwilligers als lokale, duurzame helden. Deze vrijwilligers hebben er het afgelopen anderhalf jaar voor gezorgd dat het vaccinatiecentrum, het testcentrum, het callcenter en het schakelzorgcentrum optimaal konden functioneren.

Volgende week worden ook de SDG’s, sustainable development goals of duurzame ontwikkelingsdoelstellingen,  extra in de kijker gezet. “Een aantal activiteiten helpen daarbij.  Doe vrijdag 17 september mee aan de Strapdag en moedig kinderen en ouders aan om de dagelijkse trip naar school al trappend of stappend af te leggen. Ook tijdens de Dag van de Landbouw, op zondag 19 september, besteden we aandacht aan duurzame ontwikkeling”, zegt schepen Saartje Ieven.

“ Op dinsdag 21 september organiseren wij een duurzaam, lokaal ontbijt voor onze personeelsleden en hijsen wij de vlag van de Week van de Duurzame Gemeente aan het stadhuis. We sluiten de week af met onze eigen editie van de World Clean up Day. Deze opruimactie vindt plaats op zaterdag 25 september van 13.30 tot 16.30 uur, in en rond Walshoutem waar we het zwerfvuil in de omgeving aanpakken. Plaats van afspraak is de basisschool GO! Walshoutem in de A. Knaepenlaan 17. Schrijf je in via milieu@landen.be  of kom gewoon langs”.

“De stad Landen blijft zich engageren om Landen duurzamer te maken met het oog op de toekomst. Om dit te bereiken is een actieplan opgesteld waarmee we de duurzame ontwikkelings-doelstellingen in ons beleid en werking integreren. In het kader van deze ‘Week’ zullen de Landense duurzame pioniers uit voorgaande jaren uitgenodigd worden om hun input te geven”, besluit Saartje Ieven.

Lees meer over