Minister Peeters opent samen met 80-tal schoolkinderen fietsveilige weg in Kortenaken en Bekkevoort

Peeters Kortenaken

Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters (Open VLD) opende deze namiddag samen met een 80-tal schoolkinderen officieel de vernieuwde Provinciebaan/Tiensesteenweg in Bekkevoort en Kortenaken. De ingrepen die werden uitgevoerd, maken de weg niet alleen comfortabeler, vooral aan veiligheid werd veel aandacht geschonken.

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwde een deel van de Tiensesteenweg en de Provinciebaar tussen het op- en afrittencomplex van Bekkevoort en de gemeentegrens met Glabbeek.

“Met Vlaanderen investeerden wij € 7,5 miljoen voor een veiligere verbinding tussen Diest en Tienen en dit voor alle weggebruikers”, beklemtoonde de minister. “Bij de herinrichting van deze drukke steenweg werd er extra aandacht besteed aan de actieve weggebruikers, maar ook een personen die het openbaar vervoer nemen.”

Peeters: “Vanaf nu kunnen heel wat scholieren vlotter en veiliger fietsen en de zijstraten met o.a. het drukke kruispunt van de Klipgaardestraat met de Halensebaan veiliger kruisen. Automobilisten van hun kant kunnen rekenen op een beter rijcomfort.”

Lees verder onder de foto
fietsertjes Kortenaken

Ingrijpende werken

In de twee gemeenten werden ingrijpende grond-, riolerings- en nutswerken uitgevoerd in coördinatie met Aquafin. Regen- en afvalwater worden nu in Kortenaken gescheiden afgevoerd. Onder het grote kruispunt aan de Klipgaardestraat kan de Begijnenbeek vlotter doorstromen via een nieuwe en bredere koker.

“De aanleg van verkeerslichten op het kruispunt van de Klipgaardestraat met de Tiensesteenweg is een sterke verbetering”, verwoordt burgemeester Stefaan Devos (CD&V). “Het verkeer kan daardoor vlotter en veiliger afslaan naar zowel de Klipgaardestraat als de Halensebaan. Wij zijn er nu gerust in dat onze schoolkinderen en natuurlijk ook andere weggebruikers veilig de drukke gewestweg kunnen kruisen..”

Lees verder onder de foto
Peeters kortenaken2

Aandringen op trajectcontrole

Schepen Benny Reviers (Ons Dorp) van Bekkevoort dringt er bij de minister op aan om snel werk te maken van de op til zijnde trajectcontrole voor de hele steenweg. De lange rechte weg nodigt immers uit om harder de gaspedaal in te drukken dan wettelijk mag en bijgevolg is handhaving echt wel nodig.

De ingrijpende werken brachten de nodige hinder met zich mee, maar beide gemeentebesturen benadrukken toch de vlotte samenwerking met zowat alle partners die aan het project meewerkten. De bereikbaarheidsadviseur van Wegen en Verkeer fungeerde tijdens de werken als aanspreekpunt voor de buren. Zij zocht samen met de aannemers en werfleiders naar oplossingen voor een aantal praktische zaken.

Deze blok bevat inhoud waarvoor je marketing-cookies moet toestaan. Cookie-instellingen aanpassen

Lees meer over