Vijftig jaar afgestudeerd in Atheneum Tienen

7 november 2021 | 17u53 | Gepost door christian.henn…
De afgestudeerden van 50 jaar geleden
Afgestudeerden van het Koninklijk Atheneum Tienen kwamen samen in Hoegaarden om de 50ste verjaardag te vieren van hun afstuderen in het Atheneum.. Deze leerlingen studeerden af in 1971 en zij maakten nog de glorietijd van het Atheneum mee, in het traditionele onderwijs.

Het ging om de eerste Latijnse, met afdelingen Latijn-wiskunde, Latijn -wetenschappen en Latijn-Grieks. In die tijd werd er nog omgekeerd gerekend van 6 naar 1, met de eerste Latijnse, de retorica als eindjaar. In totaal waren er 16 leerlingen in de klas en daarvan kwam de helft naar de reünie. Een paar oud-leerlingen werden afgeschrikt door corona.

Lees verder onder de foto

De eerste Latijnse in 1971
De eerste Latijnse in 1971

Het ging toen nog om puur gescheiden onderwijs, met alleen jongens in de klas. In de toen nieuwe afdelingen als wetenschappen B, waren wel voor het eerst meisjes aanwezig. In die jaren ging het om het klassieke onderwijs, net voordat het VSO roet in het eten kwam gooien en de lat voorgoed omlaag ging. Er was toen nog een hele generatie oud leerkrachten in het Atheneum aanwezig: Vercruyssen, Vanderhaegen, Vranckx, Vandevelde, Coelst, Benoit, Claes, Ingels, D’Hoop, Thirion, Geerts, Vanslambroek, Bovin, L’Abbé, Geysembergs, Vermeulen, Debrael, Nijs, Stevens enz … En dan vergeten we er nog paar …

Lees meer over