Vanaf maart kan men Genieke 107 drinken

18 december 2020 | 11u10 | Gepost door christian.henn…
Genieke Steenwinckel en Bart Kaëll
In Outgaarden was er een verkiezing, zowel via een papieren stembusgang als langs digitale weg, georganiseerd door het Moutgaarden Brewing Team, om de naamopvolger van hun blond bier Moutgaarden Clementus te kiezen. Het werd Genieke 107.

“Wij hebben onze Moutgaarden Tripel Gorgonius genoemd, maar we moesten op zoek naar een nieuwe naam voor onze Clementus. De Clementus wordt nu gecorrigeerd tot Genieke 107. We veranderen ook van brouwerij en we gaan het bier iets vrouwelijker maken. Nu maandag gaan we het eerst zelf brouwen, einde januari gaan we het proeven en dan gaat het naar de brouwerij voor productie. Tegen half maart kan het op de markt komen”, vertelt Yves Willems van het Moutgaarden Brewing Team. Op het etiket komt Genieke 107. Of er een afbeelding van Genieke op komt is nog niet geweten.

Het bier werd genoemd naar Genieke Steenwinckel, een inspirerende vrouw,  die op 31 januari 2017, nu bijna vier jaar geleden 107 jaar oud werd en daarmee de oudste inwoner ooit van Outgaarden en bij uitbreiding van Hoegaarden werd. Genieke was een grote fan van Bart Kaëll die ze regelmatig op bezoek kreeg bij haar verjaardag. Zo was Bart Kaëll nog present op haar 107de verjaardag (foto), maar een week later overleed Genieke in wzc Villa Hugardis.

Het Moutgaarden Brewing Team werd verplicht een andere naam te zoeken voor de blonde Clementus Moutgaarden, die vorig jaar werd gelanceerd. De naam Clementus moest ingetrokken worden omdat er in Herzele al een bier ‘Clément’ bestond. Dorpsbewoners suggereerden heel wat namen, maar uiteindelijk ging het bij het stemmen om een keuze tussen ‘Autchard’, de Waalse naam voor Outgaarden en ‘Genieke 107’. Genieke haalde het met ruime voorsprong.

Lees meer over