Over de kasseien dokkeren tussen Hoegaards gehucht Klein Overlaar en de molen

18 maart 2021 | 14u54 | Gepost door christian.henn…
De kasseien van de Molenstraat
De weg van Klein Overlaar, gehucht van Hoegaarden richting Celismolen wordt in de volksmond Molenstraat genoemd, maar de officiële naam is eveneens Klein Overlaar. De echte Molenstraat in Hoegaarden ligt immers in Meldert. De kasseiweg lijkt wel op een passage uit Parijs-Roubaix. Heel wat fietsers en wandelaars klagen hierover.

Gewoon Wit oppositieraadslid Lucia Dotremont haalde dit aan op de gemeenteraadszitting. “De weg ligt in parkgebied samen met de molen en is beschermd. Wij kunnen daar weinig aan doen”, reageerde burgemeester Jean-Pierre Taverniers (CD&V). “Die weg is dan goed om Flandriens te kweken”, grapte schepen Filip Havet.

“De weg is heraangelegd in kasseien in het kader van de ruilverkaveling in 2002. Toen werden ook stukken asfalt verwijderd. De kasseien zijn wel slecht, maar het is toch niet zo erg. En we kunnen niet anders dan ons aan de regels houden. Als er een gat is herstellen we het wel met steenslag”, aldus de burgemeester.

Jules Lochie, peter van de provinciale fiets- en wandelwegen in Hoegaarden klaagt de toestand van deze weg aan: “Het is zeer moeilijk en gevaarlijk om op deze weg te stappen of te fietsen, en bij goed weer komt er hier heel wat volk door. Je moest eens zien hoe mensen met kinderen erdoor sukkelen. Het is een druk bewandelde of bereden weg tussen twee fietsknooppunten, namelijk het Ravel-fietspad en de Geosite. Ik krijg hier heel wat klachten over. Het zou nochtans volstaan om de kasseien wat te herleggen, een werk dat de gemeente gemakkelijk in eigen beheer aankan”.

Lees meer over