Nieuwe kantine en kleedkamers voor SC Out-Hoegaarden

11 februari 2021 | 14u27 | Gepost door christian.henn…
De voetbalkantine van Hoegaarden
De gemeente Hoegaarden keurde een renteloze lening goed van 450.000 euro ter financiering van de vernieuwing van de kleedkamers en de kantine van SC Out-Hoegaarden.

Bij SC Out-Hoegaarden zijn de kantine (foto) en de kleedkamers dringend aan vervanging toe. De voetbalclub is in volle groei, maar de infrastructuur voldoet niet meer aan de eisen van de voetbalbond. De kleedkamers zijn ook niet meer geschikt voor mannen – en damesteams. De gemeente voorziet een renteloze lening van 450.000 euro die eigenlijk aan de overkoepelende vzw Struthiocamelus wordt toegekend, voor de bouw van de kantine en de vestiaires. Deze lening werd gunstig geadviseerd door de sportraad en staat al in het meerjarenplan van de gemeente.

Oppositieraadslid Herwig Princen (Gewoon Wit) had wel vragen bij de renteloze lening die aan de voetbalclub wordt toegekend, terwijl in een gelijkaardig dossier, aan de hockeyclub van Hoegaarden slechts een waarborg voor een lening van 643.000 euro wordt toegekend, voor infrastructuurwerken. Beide terreinen zijn eigendom van de gemeente, maar de hockeyclub zal wel meer rente moeten betalen. Volgens schepen van Financiën Hans Decoster was dat de keuze van de hockeyclub die zich financieel meer kan permitteren dan de voetbalvereniging.

Lees meer over