KVK Tienen en SC Out-Hoegaarden openden seizoen met mooie derby

28 juli 2021 | 21u39 | Gepost door christian.henn…
KVK Tienen
De eerste ploegen van KVK Tienen (foto 1) en SC Out-Hoegaarden (foto 2) speelden woensdagavond hun eerste wedstrijd van het seizoen tegen elkaar, uiteraard op het terrein van Hoegaarden, aangezien dat van KVK vernield is door de overstromingen. KVK Tienen kan rekenen op de steun van andere clubs, maar deze wedstrijd was gewoon de terugmatch van een vorige wedstrijd tegen elkaar, nu al twee jaar geleden. Er kwam uiteraard veel volk naar het sportterrein aan de Tiensestraat afgezakt. Het werd 0-2 voor KVK.

Peter Denruyter, bestuurder van KVK Tienen en voorzitter van de jeugd: “De schade aan ons stadion schommelt rond de 400.000 euro voor het terrein alleen. Van de inboedel en de kleedkamers hebben we nog geen raming. We kunnen rekenen op andere ploegen om ons te helpen.”

In orde tegen eide september

“Onze eerste ploeg traint op het terrein van Hoegaarden en op het Houtemveld. Onze jeugd traint op het Houtemveld, bij STVV, in Vissenaken en ook nog op Berberendael. De wedstrijden van de jeugd vinden plaats in Oorbeek net als de wedstrijden van de Eva’s. Toch hopen we tegen eind september operationeel te zijn in het Bergéstadion met een nieuw kunstgrasveld”

“Op korte termijn gaat de stad Tienen het stuk aan de vistrappen aanpakken zodat de Gete daar niet meer kan overstromen, maar er moeten natuurlijk ook ingrepen op lange termijn komen”, aldus Peter.

Lees verder onder de foto

SC Out-Hoegaarden

Meer dan 1 miljoen

“Wij hebben spontaan onze hulp aangeboden aan KVK, hoewel we hier zelf weinig ruimte hebben. Maar als je ziet wat KVK overkomen is moesten we iets doen. We trainen nu ook weer in Outgaarden met onze jeugd zodat we hier ruimte hebben voor KVK”, zegt Roel Heyvaert, voorzitter van SC Out-Hoegaarden.

“Aan onze accommodatie moet uiteraard ook gewerkt worden, maar het zal pas kunnen gebeuren na dit seizoen in juni 2022, hopelijk. Er zijn al verschillende plannen gemaakt en er werden twee opties weerhouden: de bestaande site behouden met bijkomende kleedkamers, maar op termijn gaat het weer te klein worden, of bouwen in de hoogte met de kantine bovenaan en de kleedkamers beneden. Uiteraard verkiezen we deze tweede optie, maar die valt duurder uit. In het meerjarenplan van de gemeente staat 450.000 euro renteloze lening ingeschreven, maar de plannen wijzen op een kost van meer dan 1 miljoen euro”, besluit Roel.

Lees meer over