Dagprijs woonzorgcentrum Villa Hugardis wordt verhoogd

10 november 2021 | 12u55 | Gepost door christian.henn…
Villa Hugardis
Na een periode van jaarlijkse indexatie in 2019, 2020 en 2021 werd vastgesteld dat het jaarlijkse verlies van het WZC Villa Hugardis in Hoegaarden structureel groter wordt. “Wij moeten geen winst maken zoals een privérusthuis, maar momenteel draaien we met 150.000 euro per jaar verlies. Dat mag toch niet stijgen, vandaar dat we moeten ingrijpen, hoewel een prijsverhoging geen populaire maatregel is “, aldus Schepen Filip Havet, voorzitter van het Bijzonder Comité. Daarom een verhoging van 3 euro per dag.

‘Door de leeftijd van het gebouw (15 jaar) dringen zich een aantal grotere investeringen op om de kwaliteit van de zorg en het comfort voor bewoners te blijven garanderen. De dienstverlening en personeelsinzet binnen het WZC werden uitgebreid. Hierdoor zijn de vaste kosten toegenomen. Er is ook een algemene stijging van materiaal- en personeelskosten. Het behoud van de kwaliteit van zorg in een instelling brengt een zekere kostprijs met zich mee. In 2022 zal bijkomend geïnvesteerd worden in het verbeteren van de maaltijden van de bewoners.’, aldus de argumentatie.

Airco, vernieuwing van koelkasten, slimme deurklinken, de invoering van een regeling waarbij effectieve prestaties betaald worden, niet alleen voor het zorgpersoneel, de uitbreiding van de dienst animatie, meer keuzemogelijkheden bij de broodmaaltijden, nieuwe matrassen, en een vriescel, zijn een greep uit de investeringen.

“Het Vast bureau stelde dus voor de dagprijs met drie euro te verhogen. De nieuwe prijzen voor het WZC situeren zich nog steeds onder het gemiddelde van de WZC in onze regio”, aldus de mededeling aan de OCMW-raad.

Dit betekent dat de nieuwe dagprijs vanaf 1 januari 2022, voor een eenpersoonskamer 56,64 euro zal bedragen voor een Hoegaardier en 60,10 euro voor een niet-Hoegaardier. Voor tweepersoonskamers wordt door een Hoegaardier 52,57 euro neergeteld, door een niet Hoegaardier 54,09 euro. Voor iedereen dus een verhoging van 3 euro.

Lees meer over