Bubbel BOLOO –bal vervangt klassiek carnavalbal in Hoegaarden

Fuif via smartboard
De Gemeentelijke basisschool Hoegaarden (GBS) is al jaren gekend voor het jaarlijkse BOLOO-bal. Dit kan al voor het tweede jaar op rij niet plaats vinden. Daarom wordt het nu op vrijdag 30 april vervangen door een BUBBEL-BOLOO-bal. Een late carnavalsviering dus.

Het BOLOO –bal van de gemeenteschool, genoemd naar de afkorting van ‘Bond Oud-Leerlingen Officieel Onderwijs’, dateert van vlak na WOII. Het vond in een ver verleden steeds plaats in zaal de Cerkel, maar in de jaren ’80 verhuisde het evenement naar de sporthal.

Normaal wordt dit kindercarnavalbal op de eerste vrijdag na de krokusvakantie georganiseerd. Door de huidige COVID - maatregelen kan dit evenement al voor het tweede jaar op rij niet plaatsvinden, maar dit jaar komt het allereerste en hopelijk enige BUBBEL BOLOOBAL in de plaats.

Op vrijdag 30 april gaan alle leerlingen van GBS uit de bol in de eigen klas(bubbel) op de beste dansmuziek die via het smartboard gedeeld zal worden.  Eigen GBS-vloggers zullen met de smartphone alle klassen een bezoek brengen zodat de kinderen ook de partysfeer in andere klassen kunnen opsnuiven. Natuurlijk kan dit dansfeest moeilijk zonder verkleedpartij.  Daarom zal elke klas zich rond een bepaald thema verkleden.

Lees meer over