Vergeet me nietjes om coronaleed te verzachten

Hilde Holsbeeks
Goed nieuws voor inwoners van Glabbeek want ook zij krijgen een pakketje met bloemenzaadjes van vergeet-me-nietjes, kwestie van de coronapandemie positief te benaderen en voor wat kleur en toekomst te zorgen in de gemeente.

 “In navolging van de coronavermoeidheid, werd het duidelijk zwaar bij sommige groepen. Daarom ben ik deze actie gestart met een aantal vrijwilligers en vrienden om overal in het dorp een pakketje af te leveren. Kinderen van de kindergemeenteraad hebben geholpen om het in te pakken”, zegt schepen van Welzijn en Jeugd Hilde Holsbeeks (Dorpspartij). Samen met vrijwilligers en vrienden gaat ze nu op stap om iedereen een beetje geluk te brengen.

“Vergeet-me-nietjes hebben een symbolische waarde. Ze zijn niet alleen heel mooi, sterk en verspreiden zich makkelijk, ze staan ook voor trouw en oneindige liefde. Dat wil ik ook meegeven aan de inwoners van de gemeente”, aldus nog Holsbeeks. “Ook al horen en zien we elkaar niet, we zijn elkaar trouw en steunen elkaar. We komen hier samen sterker uit”.

De schepen krijgt intussen best wat reacties op haar initiatief. "Heel veel mensen appreciëren het gebaar en hopelijk zien we binnenkort overal vergeet-me-nietjes verschijnen in een pot of aan een voordeur. Zo werken we samen aan een mooi en warm dorp”.

Voor de mensen die geen pakketje hebben gekregen, niet getreurd want zij kunnen altijd een mail sturen naar het gemeentebestuur of zelf even langs gaan.

Ook de jongeren werden niet vergeten, zij kregen een nieuwsbrief, speciaal gericht op hun leeftijd om hen ook te steunen in deze zware tijden.

Lees meer over