Aanleg paarden- en Finse piste van start in Glabbeek.

Paardenpiste
In Glabbeek zijn de werken begonnen voor de bouw van een nieuwe paarden- en Finse piste langs de Attenrodestraat in deelgemeente Attenrode-Wever. De gemeente investeert mee in het project.

Via een samenwerkingsakkoord tussen het gemeentebestuur en de Gunningenruiters investeert de gemeente Glabbeek ruim 200.000 euro in de aanleg van de nieuwe paardenpiste en 50.000 euro in de Finse piste 

“Er werd gekozen voor een eb en vloed piste van 6579 m² in plaats van een traditionele gedraineerde piste. Door de investeringssubsidies via het gemeentelijk sportinfrastructuurplan zullen ook individuele ruiters, woonachtig in Glabbeek, gratis gebruik kunnen maken van het oefenterrein via een reserveringstoo", weet schepen van Sport Hans Hendrickx (Dorpspartij).

De Fins piste zal een loopafstand hebben van 1150 meter en bestaat uit drie lussen, waarbij elke weg twee keer gebruikt wordt, maar niet in dezelfde richting. "Afgelopen week gingen de werken van start en werd het terrein intussen al gefreesd, eind deze week starten de nivelleringswerken. De Gunningenruiters krijgen een gemeentelijke investeringssubsidie van 175.000 euro en een renteloze lening van 75.000 euro voor de aanleg van een nieuwe ruiterpiste met publieke Finse piste. De werken zullen ongeveer twee maanden duren waardoor beide pistes al eind oktober in gebruik kunnen genomen worden.”

Lees meer over