Tweede Re:lict-weekend komt er aan

Re:lict Diest
Van 10 tot en met 11 september vindt het tweede weekend plaats van het Cultureel festival Re:lict in Diest. Ook hier staat weer heel wat op het programma.

Diest laat je met Re:lict de hele maand september haar 700-jarige, grootste kerk en andere erfgoedlocaties in de stad (her)ontdekken. Tijdens dit eigenzinnig stadsfestival kan je elke vrijdag, zaterdag en zondag naar events in en rond deze bijzondere plekken in de stad. Na het schitterende openingsweekend gaat Re:lict op hetzelfde elan voort tijdens het tweede festivalweekend met Sacred Sessions, Lichaam en Geest-activiteiten en een uitgebreid programma voor Open Monumentendag.

Vorige week vrijdag speelden Motor!k en Kregel de heiligen van de Onze-Lieve-Vrouwekerk in de Schaffensestraat in Diest wakker tijdens de eerste Sacred Sessions van Re:lict. Ook deze vrijdag 10 september zal rustig aan het weekend beginnen er niet inzitten. De bands Loud Love en Rotzak doen vanaf 18 uur al de fundamenten van de Onze-Lieve-Vrouwekerk daveren. Zo bezorgen ze onze Re:lictgangers een afterwork zoals ze nog nooit hebben meegemaakt. 

Het programma START! op zaterdag 11 september is zonder twijfel het paradepaardje uit het tweede weekend van Re:lict. In het Warandepark stippelde Stad Diest samen met cultuurcentrum Den Amer een mystiek wandelparcours uit. Onderweg verrassen verschillende acts en installaties alle nieuwsgierige wandelaars. START! is dan ook het officiële startsein voor het cultureel seizoen 2021-2022 van CC Diest.

Actievelingen kunnen op zaterdag 11 september bovendien opnieuw hun hart ophalen met twee nieuwe Lichaam & Geest-activiteiten in de Catharinakerk: taekwondo en country- linedance. 

Tijdens Re:lict is er ook aandacht voor Open Monumentendag, een jaarlijkse hoogdag in Diest. Talrijke monumenten openen dan de deuren met gratis activiteiten voor jong en oud. Van boekvoorstellingen en orgelconcerten tot geleide wandelingen of de workshop 'Imperfections'. Die laatste gaat de strijd aan met de perfecte foto's op Instagram, want niets of niemand is perfect.

Praktisch

Het volledige Re:lictprogramma voor het weekend van vrijdag 10 september tot en met zondag 12 september vind je op www.relict.be. Bij sommige activiteiten is reserveren verplicht.