Ooievaars Demi en Luna geringd onder grote belangstelling

27 juni 2021 | 16u48 | Gepost door redobra@telenet.be
Demi en Luna geringd
In het Webbekoms Broek werden vandaag, zondag 27 juni 2021, onder grote belangstelling en onder toezicht van de peter en meter, de twee ooievaarsjongen geringd. Dat men bijzonder fier is op deze unieke geboorten, is te merken aan de namen die hen werden toebedeeld, namelijk Demi en Luna, wat uiteraard Halve Maan betekent samen.

Het was een bijzondere dag in Diest, meer bepaald aan het domein Halve Maan, op zondag 27 juni 2021. Onder grote belangstelling werden de twee ooievaarsjongen geringd. Het was al meer dan een eeuw geleden dat er nog ooievaars hadden genesteld. De nestpalen die drie jaar geleden waren geplaatst, hadden nu voor het eerst resultaat en daar zijn  ze in Diest en gezien het provinciaal domein, ook in de provincie zeer fier op.

Voor de vogels geringd werden, uitten de gedeputeerden Ann Schevenels en Bart Nevens hun trots over deze jonkies. Ze dankten ook iedereen die heeft bijgedragen aan dit succes. Nevens kondigde tevens aan dat er de komende periode zal verder gewerkt worden aan dit succes en dat er zo'n tiental nestpalen zullen bijgeplaatst worden.

Zoals het hoort bij een , noem het hier een soort doopsel, wordt er een peter en een meter aangesteld. Het meterschap werd met trots aanvaard door gedeputeerde Ann Schevenels, het peterschap ging naar Frank Saey, de Regiobeheerder van het Agentschap Natuur en Bos.

Beiden mochten ook de naam kiezen voor de jonkies. De gedeputeerde was hier al snel klaar mee en gaf (het linkse jonkie op de foto) de naam Luna. Frank volgde al snel met zijn keuze, Demi. Als je beide namen samenneemt, is de keuze zo gek nog niet: Demi Luna of Halve maan.

De aanwezigen werden, net voordat het onweer toesloeg, nog vergast op een korte receptie en kregen een pakje doopsuiker mee. Het was een bijzondere dag en de ooievaar-ouders keken er naar vanuit de lucht. Trouwens dat er wel meer koppels zouden kunnen komen in dit gebied werd maar al te duidelijk met het overvliegen van maar liefst 8 ooievaars tijdens de ceremonie. Als het ware familie dat op bezoek  kwam.

We brengen weldra nog een  volledige fotoreportage over deze heuglijke gebeurtenis. 

Lees meer over