Komst motorbende baart politie zorgen?

politiecontrole

In Diest opende tijdens het voorbije weekend een motorclub haar clublokaal langs de Halensebaan. Het betreft een Belgische afdeling van Gremium MC, die in Duitsland nogal berucht is.

Gremium MC Eastside heeft zich gevestigd in Diest en dat zal men gezien hebben. Het clubhuis werd op zaterdag 9 oktober om 14 uur geopend en daar kwamen een honderdtal bezoekers op af. De politie deed er, wellicht niet toevallig, tegelijk ook een uitgebreide wegcontrole.

“Waarom zoveel vrees voor onze komst. Wij zijn ook maar gewoon werkende mensen”, zegt Bruijlands, de voorzitter van de club die in Heusden-Zolder woont. “Bij ons komen werk en gezin op de eerste plaats. Er waren op onze openingsdag  ook veel vrouwen en kinderen aanwezig.” De opbrengst van de opening gaat volgens Bruijlands naar de slachtoffers van de watersnood in Halen. “We moeten de opbrengst nog uitrekenen, maar we beloven de winst te schenken aan de stad Halen”, zegt Bruijlands.

Verbolgen door 'toevallige' gelijktijdige verkeerscontrole

Op diezelfde zaterdag dus hield de politie tussen 14 uur en 22 uur op de Halensebaan een grootscheepse politiecontrole in twee richtingen. Sommige voertuigen werden uit het verkeer gehaald om de identiteit van de inzittenden te controleren. “De opening vond plaats met goedkeuring van de stad Diest”, zegt Bruijlands. “Toch werd er gecontroleerd op het passerende verkeer en met camera’s op ons lokaal. Dat is niet nodig, we zijn geen criminele bende.”

Lees meer over