Jonge ooievaar is terug in Webbekoms Broek.

Ooievaar
De jonge ooievaar van het Webbekoms Broek in Diest, die een paar dagen geleden door de brandweer uit het water moest worden gehaald, is intussen terug in het natuurreservaat geplaatst.

Educatief medewerker van het bezoekerscentrum Erik Spiessens is heel opgelucht. “Jonge ooievaars willen vliegen maar hun eerste vluchten lukken niet altijd. In dit geval vloog het jong 200-300 meter boven het water, hij geraakte net niet over het water heen en moest erin landen.  Ooievaars worden alleen in het nest gevoederd door de ouders, daarom moest het dier zo snel mogelijk terug daar geplaatst worden. Anderzijds stond het water in Webbekomsbroek zeer hoog en daarom hebben we hem even laten aansterken in het natuurhulpcentrum in Oudsbergen. Dinsdagochtend 27 april brachten ze hem terug. We lieten hem los aan de kant van het water en hij is rechtstreeks naar het nest gevlogen, dat is echt een goed teken”, vertelt Erik.

Lees verder onder de foto.

Waarschijnlijk zal het jong vandaag of morgen een nieuwe poging doen om uit te vliegen, jonge ooievaars kunnen nu eenmaal niet stilzitten, hopelijk loopt het deze keer beter af.  

Onderstaand nog een aantal foto's van fotograaf Ivan Vlietinck, de bovenstaanden zijn ook van hem. 

Ooievaars Diest
Ooievaars Diest
Ooievaars Diest

Lees meer over