Verenigingen krijgen compensatie voor huur parochiezaal Roosbeek

8 februari 2021 | 10u10 | Gepost door christian.henn…
Gemeenteraad over subsidies verenigingen
In alle deelgemeenten van Boutersem kunnen verenigingen beroep doen op gemeentelijke zalen, maar in Roosbeek zijn ze aangewezen op de parochiezaal en krijgen ze daarvoor een financiële compensatie van de gemeente. Omdat de verenigingen vorig jaar door corona minder de parochiezaal gebruikten, kwam er nu een aparte berekening aan te pas.

Voor nieuwbakken schepen Bart Dusart (foto links boven)  was dit het eerste dossier dat hij op de raadszitting moest voorbrengen. “De huurprijs van de parochiezaal in Roosbeek ligt hoger dan die van de gemeentelijke zalen, vandaar onze tussenkomst. De vergoeding wordt berekend in verhouding tot het beschikbare budget en dat was 1240 euro.”

“Door het minder gebruik van de zaal kwam men slechts men slechts aan 890 euro geïnde huurgelden. We zouden die 1240 euro volledig aan de verenigingen van Roosbeek kunnen uitbetalen, maar dat zou niet eerlijk zijn tegenover de andere verenigingen van Boutersem. Daarom maakten we een gemiddelde van de laatste drie jaar en we kwamen aan een gemiddelde tussenkomst van de gemeente van 34% van de betaalde huurprijs, in totaal 307,50 euro. Dat gaan we verhoudingsgewijs betalen aan Chiro, Rozenknop, KWB, toneelgroep de Spiegel en de Landelijke Gilde”, aldus schepen Bart Dusart.

Lees meer over