Muziek brengt troost in kasteeldomein Kwabeek in Boutersem

Fanfare geeft concert in domein Kwabeek
Vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, vond in het kasteeldomein van Kwabeek, Boutersem, samen met Ferm de lancering plaats van de Vlaamse actie Troostplekken. Een jaar later breidt de Koninklijke Fanfare Vrijheid en Onafhankelijkheid hier een vervolg aan met een verrassingsoptreden in het park van Kwabeek, op zondag 9 mei, om 11u stipt. Omwille van corona is het optreden niet publiek aangekondigd en vindt het plaats in open lucht.

Voorzitter Harry Cartois verduidelijkt: “De Vlaamse Amateur Muziekorganisatie VLAMO roept haar leden op om overal in het land op zondag 9 mei, om 11u, in kleine groepen een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd stuk “Cirkels van Troost” te spelen.  De bedoeling is op deze wijze een boodschap van troost en hoop uit te dragen, een eerbetoon aan de coronaslachtoffers maar ook een moment van muzikale verbondenheid tussen muzikanten en verenigingen die al maandenlang de pauzeknop moeten indrukken.  Gezien het park van Kwabeek vorig jaar werd uitgekozen voor de lancering van de actie troostplekken, leek dit ons de ideale plaats”.

Het stuk “Cirkels van Troost” werd in opdracht van VLAMO speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd.  Het is een ingetogen en toegankelijk muziekstuk dat ongeveer 6 minuten duurt. Burgemeester Chris Vervliet is opgetogen over het initiatief: “Vorig jaar symboliseerde ons domein de idee dat natuur troost brengt.  Dit jaar zetten we ons park in om te tonen dat Muziek troost brengt.” 

Lees meer over