Meerjarenplan kerkfabriek Kerkom met plannen voor de pastorie niet goedgekeurd

8 februari 2021 | 09u33 | Gepost door christian.henn…
Kerkfabriek Sint-Martinus Kerkom
De gemeenteraad van Boutersem volgde het advies van het bisdom en keurde de meerjarenplannning van de kerkfabriek Sint-Martinus niet goed. Ook het bisdom stond niet achter de aanpassing van dit meerjarenplan. De eengemaakte kerkfabriek zal hierover moeten beslissen.

Eengemaakte kerkfabriek moet beslissen

Einde vorig jaar kwam al een begrotingswijziging van de kerkfabriek Sint-Martinus op de gemeenteraad, maar die werd niet goedgekeurd . In die begrotingswijziging werden twee mogelijkheden voorgesteld: ofwel de verkoop van gronden, ofwel de renovatie van de pastorie met het oog op de bouw van appartementen.

“De visies hierover liepen uiteen. Sommige dachten dat de investering te groot zou zijn en dat het niet het ogenblik was om dit door te voeren vlak voor de eenmaking van alle Boutersemse kerkfabrieken. Anderen dachten dan weer dat het gebouw zou gevaloriseerd worden door renovatie”, aldus burgemeester Chris Vervliet op de raadszitting.

De begrotingswijziging werd niet goedgekeurd en ook het advies van het bisdom was negatief. Binnen de 100 dagen moet het gemeentebestuur een beslissing nemen over het meerjarenplan, want als er geen beslissing genomen wordt is het goedgekeurd.

“We vragen dus om dit meerjarenplan niet goed te keuren, zoals het bisdom het vraagt. Het zal de nieuwe eengemaakte kerkfabriek zijn die zal moeten beslissen wat er met de pastorie zal gebeuren”, aldus de burgemeester.

Lees meer over