Gunther Janssens geeft ontslag als raadslid in Boutersem

Afscheid gemeenteraadslid
Verrassing aan het einde van de digitale raadszitting in Boutersem toen raadslid Gunther Janssens (foto rechts boven) aankondigde dat het zijn laatste raadszitting was.

“Twintig jaar geleden is men mij komen vragen op een lijst te staan. Ik viel toen uit de lucht, maar ben erin gestapt. Ik heb het altijd graag gedaan, maar nu is het teveel geworden. Politiek is een engagement, dat doe je niet alleen. Je hebt je vrienden en familie nodig, maar het vergt veel tijd. Mijn zoon zag me soms meer op publiciteitsborden dan thuis”, aldus SP.a- raadslid Janssens.

“Ik dank de hele bevolking die mij de kans heeft gegeven om mij in te zetten voor de gemeente, en vooral mijn twee politieke vaders, ereburgemeester Guido Langendries, en Kamiel Smets, die mij indertijd als zijn opvolger de kans gaf om in de gemeenteraad te zetelen. Goede relaties in de politiek zijn cruciaal. Die waren er zowel toen ik gemeenteraadslid was, als in het schepencollege zetelde”, aldus Gunther Janssens.

Er kwamen dankwoorden  uit alle hoeken voor het afscheidnemend raadslid. Leon Leemput, voorzitter van de gemeenteraad, loofde hem voor zijn dossierkennis. Burgemeester Chris Vervliet (CD&V) zei zeer verrast te zijn, en stelde dat Gunther steeds een goede gesprekspartner geweest was. Er was niet alleen samenwerking maar ook vriendschap. Schepen Janina Vandebroeck (Open VLD) noemde het verdwijnen van Gunther Janssens uit de raad een verlies van een degelijk en integer politicus. Schepen Bart Dusart tenslotte dankte Gunther dat hij er oog voor had dat gehandicapten bestaan, en dat hij dat op de politieke agenda heeft geplaatst.

Lees meer over