Geflitst aan 150 km./uur

superflitser
De agenten van de politiezone Hageland kregen afgelopen weekend af te rekenen met een vluchtmisdrijf en tijdens een snelheidscontrole werd een autobestuurder geflitst aan 150 km./uur.

Het vluchtmisdrijf gebeurde nadat een wagen een woning ramde in Geetbets. De bewoner stelde de schade aan zijn woning vast op zaterdag 29 mei, de bepleistering werd beschadigd. De politie kwam ter plaatse voor de nodige vaststellingen.

Op de Tiensesteenweg in Glabbeek reed één bestuurder wel heel snel. Hij werd afgelopen weekend geflitst toen hij maar liefst 150 km./uur reed. De chauffeur mag zich aan een rijverbod verwachten. Ook 63 anderen , van de in totaal 367 gecontroleerde voertuigen, reden te snel.

Op meerdere plaatsen in de politiezone werden, tijdens de nacht van zaterdag 29 mei op zondag 30, tenslotte ook alcohol- en drugcontroles georganiseerd. In totaal werden 45 bestuurders gecontroleerd, één chauffeur testte positief, anderen waren niet in regel met hun technische controle en eentje had zijn lading niet voldoende vastgemaakt.  Tenslotte werd nog 1 bestuurder betrapt op het rijden zonder rijbewijs.

Lees meer over