Alerte bewoner alarmeert over euvel in wegdek en redt wagens

Wegdek opgelapt na problemen
In Bekkevoort aan het kruispunt van de Tiensebaan met de Netelzeepstraat kwam een stuk beton naar omhoog. Gelukkig werden de inwoners ook geïnformeerd door de opmerkzame Kris Van der Velpen. 

Kris (52) uit Molenbeek-Wersbeek reed een paar dagen geleden met zijn tractor naar Rillaar. Zijn opmerkzaamheid heeft velen geholpen. “Toen ik ’s morgens naar mijn werk reed, merkte ik al een serieuze bult op in het wegdek. Maar toen ik terugreed, wou een auto me voorbijsteken. Maar ik zag dat die moest stoppen want die kon blijkbaar niet over die bult die ik eerder had opgemerkt. Om te voorkomen dat andere passanten hun auto zouden kapot rijden heb ik dit euvel op de sociale media geplaatst. Daar zag ik dat er heel snel werd op gereageerd door de gemeente zelf. Dat stelde me wat gerust, want het is daar nu drukker dan op andere dagen.”

Burgemeester Hans Vandenberg (CV&V) bevestigt dat de gemeente op de hoogte is van het probleem.  “Het gaat wel om een grote verzakking, maar de technische dienst zal maandag kijken wat er moet gebeuren en hoe dit ontstaan is.”

Ook Schepen van Openbare Werken, Raf Vanmeensel (Ons Dorp), meldt dat de aannemer er heel snel bij was.  "We wisten al enkele dagen dat er iets mis was daar, maar ineens werd de breuk groter. De verkeerslichten werden deze morgen geplaatst door de aannemer en er werd ook een nadarhek geplaatst zodat niemand er nog kon over rijden."
"Hoewel het ingezakte deel maar een 3-tal meter groot is, zal er een lengte van 12 meter uitgebroken worden zodat we weten wat er aan de hand is. Daarna zal dit deel worden gedicht met snelbeton, maar zoals altijd geldt hier ook de regel: hoe langer de beton kan uitdrogen, hoe beter. Natuurlijk is het een jammerlijke plaats, want een deel van de N29 komt hierlangs. Hierdoor is het een heel moeilijke plek om zomaar af te sluiten. Maar dit geeft geen vertragingen aan de werken die nu bezig zijn. Als nu iedereen zich aan de snelheidsregels en verkeersregels houdt, dan is er geen gevaar op dat punt.”

Lees meer over